Satu Mare: Renunţă la garaje doar dacă sunt despăgubiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii locatari susţin că sunt proprietari de drept ai garajelor
Unii locatari susţin că sunt proprietari de drept ai garajelor

În baza unor autorizaţii de construcţie din anii ’90, zeci de proprietari de garaje din Micro 16 nu vor să se supună deciziei primăriei de demolare a construcţiilor. Oamenii cer despăgubri şi au depus în această dimineaţă reclamaţii la Parchet, acuzând responsabili din Primărie de abuz şi instigare la distrugere.


Desfăşurare de forţe şi în această dimineaţă în cartierul Micro 16. Mai mulţi sătmăreni care susţin că au autorizaţii pentru garajele pe care le deţin s-au postat în faţa acestora pentru a-i împiedica pe angajaţii Primăriei să le demoleze. O echipă a Serviciului de Administrare a Domeniului Public (SADP) Satu Mare s-a deplasat la faţa locului, însă doar pentru contabiliza numărul garajelor care nu au fost încă demolate.

Chiar dacă termenul limită de demolare a garajelor a expirat astăzi, circa 60 dintre cele aproape 200 de garaje au rămas încă în picioare. Şi asta pentru că proprietarii susţin că au încă din 1990 autorizaţii pentru aceste construcţii şi au atacat decizia Primăriei pe cale legală. Mai mult, un grup de locatari a decis să reclame Primăria la Parchet. „Avem un avocat care se ocupă de reclamaţiile noastre. În această dimineaţă am depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare prin care am solicitat identificarea funcţionarilor din cadrul Primăriei responsabili de emiterea somaţiilor de demolare a garajelor care ne aparţin“, spune Viorel Ţou, unul dintre iniţiatorii acţiunii. „Sunt doar două variante. Fie suntem lăsaţi în pace, fie primim despăgubiri de cel puţin 7.500 de lei pentru fiecare garaj. Avem acte prin care putem demonstra că am cheltuit bani serioşi cu aceste construcţii“, mai spune Octavian Dimitrie.


Lucrările continuă

Unii locatari susţin că sunt proprietari de drept ai garajelor


Între timp, pe amplasamentul eliberat prin demolarea a circa 100 de garaje, în zona străzilor Muncii, Sănătăţii şi Universului, utilajele firmei Tehnic Asist continuau lucrările de amenajare a noii parcări. „Este un proiect în valoare de 1,8 milioane de lei, pe o suprafaţă de 2.650 de metri pătraţi. Dacă oamenii se împotrivesc unui proiect prin care li se aduce un confort, prin amenajarea de spaţii verzi, locuri de joacă, şi circa 280 de locuri de parcare, instanţa va decide cine are dreptate“, spune Horia Moţiu, coordonator de proiect din cadrul Primăriei Satu Mare.

Unii dintre proprietari îşi demolau chiar în această dimineaţă garajele



Unii locatari susţin că sunt proprietari de drept ai garajelor
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite