Satu Mare: Prinţul deşertului este aşteptat acasă. Vezi aici Galerie foto de la DAKAR 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Centaurul” sătmărean Mani Gyenes s-a apucat de motociclism înainte de a avea buletin. La numai 27 de ani Emanuel Gyenes, Mani, cum îi spun apropiaţii, este aşteptat acasă, la Satu Mare, după ce s-a încoronat ca prinţ al deşertului la raliul Dakar 2011.

GALERIE FOTO DAKAR 2011

Motociclistul a încheiat pe locul 17 rally-raidul Dakar 2011, cel mai bun rezultat obținut vreodată de un pilot român, şi, totodată, a câștigat locul I la clasa Maraton, care ia în calcul participanții ce au rulat cu același motor pe întreaga durată a celei mai dure competiții de motorsport din lume.
S-a urcat pe motocicletă la 13 ani
Vechiul prieten şi mentorul lui Gyenes, Szilveszter Zsolt, spune că Mani s-a născut pentru a face sport de performanţă. „Îl cunosc pe Mani de când avea şase-şapte ani şi pot să spun că întotdeauna a fost un copil talentat în ceea ce face, ambiţios şi foarte modest, ceea ce l-a ajutat foarte mult în viaţă. Îşi cunoaşte locul în societate, însă din păcate mulţi sportivi, indiferent de categorie, se pierd pe drum şi se lasă duşi de valul celebrităţii”, spune Szilveszter Zsolt.
Szilveszter Zsolt spune că Mani s-a urcat pentru prima oară la motocicletă la vârsta de 13-14 ani, pe o motocicletă KTM de 65 centimetri cubi.
„Cred că nu avea nici 14 ani când l-am convins să coboare de pe kart şi să urce pe motocicletă. Atunci i-am oferit prima motocicletă KTM, de 65 cm cubi. El a avut noroc că este din Satu Mare şi că pe vremea când KTM mergea bine, a stat lângă noi şi l-am putut ajuta. Acum însă afacerea nu mai merge atât de bine, iar el este sponsorizat de Vectra Racing din Braşov”, mai spune Szilveszter.
„Patriot local”
Fiind printre cei mai buni sportivi români, evident este şi printre cei mai buni sătmăreni din domeniul sportului.
„Suntem foarte mândri şi încântaţi de rezultatele lui. Personal îl cunosc de vreo patru ani, când împreună cu Szilveszter Zsolt a pornit la primul său Dakar. Îl apreciez extraordinar de mult pentru ceea ce a reuşit să facă în viaţă, fără să aibă în spate o familie care să-i ofere sprijinul material pe care-l necesită un astfel de sport. El a avut noroc cu Szilveszter Zsolt care l-a ajutat enorm de mult în ultimii ani”, spune primarul Iuliu Ilyes.
Edilul şef spune că, din păcate municipalitatea nu are posibilităţi financiare să premieze sportivii şi ceilalţi cetăţeni care aduc merite deosebite oraşului, însă moral Gyenes are tot respectul şi toată aprecierea conducerii comunităţii în care a s-a născut şi în care a crescut.
Totodată, Szilveszter Zsolt spune că Mani dintotdeauna a fost un adevărat patriot local care, indiferent de ţara în care se afla pentru un concurs, abia a aşteptat să se întoarcă acasă. Motociclistul sătmărean este aşteptat sp ajungă acasă vineri.
Citat:
„Cred că nu avea nici 14 ani când l-am convins să coboare de pe kart şi să urce pe motocicletă” Szilveszter Zsolt, primul mentor al lui Mani

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite