Satu Mare: Primăria şi MApN fac schimb de terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Satu Mare şi Ministerul Apărării Naţionale (MapN) fac schimb de terenuri şi imobile pe raza municipiului. MApN va ceda municipalităţii două terenuri cu o suprafaţă totală de 21 de hectare, primind în schimb un teren de 2,5 hectare şi 70 de locuinţe ANL din cele 165 ce vor fi construite.

După discuţiile purtate în ultimii doi ani între Primăria Satu Mare şi reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, primarul Iuliu Ilyes a propus Consiliului Local spre aprobare un schimb de terenuri şi imobile între cele două organe.
„Schimbul constă în cedarea de către MapN a două terenuri, de 4,5 respectiv 16,5 hectare, către municipalitate în vederea construirii a noi locuinţe ANL, respectiv extinderea Parcului Industrial Sud pentru diferite activităţi, în schimbul cedării unui teren de 2,5 hectare situat la ieşire din municipiu spre Aeroport şi oferirea a 70 de locuinţe ANL construite de municipiu pe terenul cedat de către minister municipalităţii”, spune primarul Ilyes.
Edilul şef crede că acest schimb este necesar pentru ca oraşul să se dezvolte şi să utilizeze toate spaţiile disponibile în vederea îmbunătăţirii unor condiţii, cum ar fi amenajarea unui adăpost pentru câini, un proiect comun al Primăriei cu Asociaţia Free Life.
„După lungi discuţii purtate cu reprezentanţii MApN în sfârşit s-a născut o soluţie optimă pentru ambele părţi, astfel încât toată lumea să fie mulţumită.”, mai spune Ilyes.
Valorea terenurilor şi imobilelor ce fac obiectul discuţiei nu sunt discutabile, primarul spunând că este vorba de nişte proprietăţi ale statului, doar că o parte din ele sunt adminsitrate e de municipalitate, o parte de minister.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite