Satu Mare: Primăria şi Asociaţia Free Life deschid un centru pentru sterilizarea câinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Free Life şi Primăria Satu Mare vor deschide un centru pentru sterilizarea câinilor. Scopul înfiinţării acestui cabinet special este de a reduce înmulţirii câinilor comunitari pe raza oraşului.

Primăria vrea să reducă numărul câinilor comunitari prin înfiinţarea unui centru de sterilizare special conceput pentru câinii străzii.
Primarul Iuliu Ilyes, reprezentanţii Asociaţiei Free Life Satu Mare, medici veterinari dar şi oameni iubitori de animale au participat astăzi la o dezbatere publică pe tema campaniei „Capturează-sterilizează-returnează“. „Campania are are ca scop reducerea numărului de câini comunitari pe străzile sătmărene fără ca aceştia să fie omorâţi prin eutanasiere”, spune Carmen Frăţilă, unul din preşedinţii asociaţiei Free Life.
Primarul a menţionat care sunt principalele motive pentru care aceşti câini se înmulţesc în loc ca numărul lor să se reducă, dând vina principală pe oameni.
„Faptul că sătmărenii sunt iresponsabili când vine vorba de aceste animale şi îi lasă liber pe străzi, a dus la înmulţirea considerabilă a câinilor. Dacă aceşti câini ar fi adunaţi din cartiere, sterilizaţi, vaccinaţi antirabic şi deparazitaţi, ei nu numai că nu s-ar mai înmulţi, dar nici nu ar prezenta pericol public”, spune primarul.
Carmen Frăţilă a precizat şi care ar fi scopul programului pe care îl vor demara cu sprijinul Primăriei. „Ne dorim ca aceşti câini pe care foarte mulţi ar prefera să le eutanasieze, să mai primească o şansă. Vrem să reducem numărul lor pe străzile sătmărene, însă printr-un program de sterilizare, vaccinare şi deparazitare. Asociaţia garantează că prin introducerea acestui program, în termen de 12 luni, numărul câinilor va scădea considerabil, chiar dacă ei nu vor dispărea cu totul. Totodată, oamenii pot ave aşi siguranţa că acei câini care odată sunt sterilizaţi, vaccinaţi şi deparazitaţi, nu mai sunt nici purtători de viruşi, şi nici nu prezintă pericol de turbare asupra societăţii“, încheie Carmen Frăţilă.
Acest centru va fi înfiinţat în următoarele săptămâni şi va avea suportul mai multor medici veterinari din oraş.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite