Satu Mare: Portret / DJ Moshu este profesorul DJ-ilor în devenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Borota, cunoscut ca DJ Moshu, este unul dintre cei patru profesori din cadrul cursului de DJ lansat anul trecut în premieră la Satu Mare. În cadrul Şcolii de Arte Satu Mare, acesta îi învaţă pe viitori DJ totul despre mix-ul la platane.



DJ Moshu are la activ sute de party-uri şi evenimente în întreaga ţară unde a fost invitat ca DJ, dar şi colaborări cu artişti de top din România. Originar din Baia Mare, acesta colaborează în prezent şi cu Şcoala de Arte din Satu Mare, fiind unul dintre cei patru profesori care predau cursul de DJ. „Anul trecut am început colaborarea cu Şcoala de Arte Satu Mare. Tocmai se lansase acest curs şi a avut un real succes, nu mai puţin de 42 de elevi fiind înscrişi. La 1 octombrie începem din nou cursurile şi sunt foarte mulţi doritori, cei interesaţi mai au câteva zile pentru înscrieri “, spune DJ Moshu. Nu mai puţin de patru profesori îi învaţă pe sătmărenii inscrişi la curs, totul despre meseria de DJ. „Suntem patru profesori, de la care cursanţii învaţă totul despre legislaţia din domeniu, softurile pe care le pot folosi pentru mix şi cum să facă acest lucru. De asemenea pentru partea tehnică sunt cursuri cu un inginer de sunet care îi învaţă pe elevi totul despre sonorizare, iar eu predau live-actul, adică mixajul la platane“, spune DJ Moshu. Acesta mai spune că experienţa de profesor este una nouă, însă îi face o reală plăcere. „Îmi place să predau mai ales o asemenea materie, este o reală plăcere şi le împărtăşesc elevilor toate cunoştinţele şi tehnicile acumulate în atâţia ani de mixat“, spune Dan.

DJ Moshu este şi producer 

Cu mai bine de 10 ai de experienţă ca DJ, Dan a reuşit în ultimii ani să se lanseze şi ca producer. „În ultimii ani am lucrat la peste 60 de piese. Iniţial am început cu remix-uri, iar ulterior am creat şi  producţii proprii, piese care au ajuns la case de discuri de renume din străinătate şi sunt acum mixate şi promovate de dj de top“, dezvăluie DJ Moshu.

Întrebări şi răspunsuri

Cum ai devenit DJ?


D.B.: Eu am fost un autodidact. Povestea mea de început este una clasică. Am început în timpul liceului când făceam petreceri cu casetofoane, şi ulterior, în 2000 am avut prima rezidenţă într-un club din Baia Mare. Atunci a început pentru mine cu adevărat munca de DJ.

Care este cel mai important lucru pe care viitori DJ trebuie să îl înveţe?

Evident, ritmul. Însă, sunt foarte multe aspecte tehnice, şi nu numai, care ţin de această meserie. Pentru a fi DJ trebuie însă în primul rând să cunoşti în detaliu toate elementele tehnice care compun pupitrul de DJ.

Profil
Născut 17.01.1977
Stare civilă: necăsătorit
Studii: Facultatea de Teologie Baia Mare


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite