Satu Mare: Portret / Anamaria Maxim -„Muzica este terapia sufletului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 15 ani, ştie exact ce vrea de la viaţă - să devină cântăreaţă. A început să cânte la nunţi, apoi s-a înscris la Liceul de Artă şi la Şcoala Populară de Arte.

S-a născut şi a copilărit la Valea Seacă. A venit la Liceul de Artă „Aurel Popp” din Satu Mare în septembrie, pentru a-şi îndeplini visul de a deveni cântăreaţă. De mică, şi-a planificat viitorul, fiind interesată de trei domenii: drept, jurnalism şi muzică. Cu toate acestea, a ales un liceu cu profil artistic, respectiv secţia canto, din dragoste pentru muzică.


„Îmi palce foarte mult jurnalismul, dar şi dreptul. Am ales liceul de muzică, pentru că aş vrea să mă lansez în domeniu cât timp sunt tânără, iar în privinţa facultăţii mai am timp să decid pe ce cale s-o apuc”, spune tânăra. De la începutul anului, ia ore de canto la Şcoala Populară de Arte. La Liceul de Arte face trei ore de canto pe săptămână, una de pian şi patru ore de cor.

A venit în oraş singură, iar acum locuieşte cu o prietenă în gazdă. Deşi stă departe de părinţi, se descurcă foarte bine în oraş, fiind o casnică înnăscută. „Părinţii m-au sprijinit în privinţa deciziei şi mă susţin atât moral, cât şi financiar. Deşi sunt departe de casă, ei au încredere în mine, ceea mă bucură”, mai spune tânăra.

Face şcoală şi cântă la nunţi

Anamaria a cântat vara aceasta la câteva nunţi. „Îmi place să cânt, iar vara aceasta am fost la mai multe nunţi, unde am interpretat melodiile pentru valsul mirilor. Mi-a plăcut mult şi îmi doresc să fac asta şi pe viitor”, mărturiseşte cântăreaţa.
Pentru început, vrea să cânte muzică populară, pentru că acest gen se ascultă în zonă, iar peste câţiva ani va încerca şi muzica uşoară. Spune că are cântăreţi preferaţi, însă nu şi idoli.
„Deşi îmi plac mult şi le admir pe Paula Seling, Celine Dion şi Ancuţa Anghel, cred că fiecare artist trebuie să-şi creeze propria imagine, nu să copieze ori să se inspire de la alţii”, declară Anamaria. Pe lângă muzică, ea este pasionată şi de dans, urmând ca zilele următoare să înceapă şi cursurile de dans modern.

Întrebări şi răspunsuri

Ce îţi doreşti pentru viitor?
A.M.: Cea mai mare dorinţă a mea este să mă lansez pe cont propriu. Asta, pentru că un artist adevărat trebuie să se facă cunoscut singur, ca să nu dea greş. Din păcate, multe trupe din zilele noastre se desfiinţează, mai ales din cauza debutului în grup. După ce voi reuşi să mă pun singură pe picioare, îmi voi căuta şi o formaţie

.
Ce înseamnă muzica pentru tine?

A.M.: Totul. Este cel mai bun mod de a mă relaxa, mă face fericită şi împlinită. Muzica este o terapie pentru suflet şi o recomand tuturor.
Ce-i place
Anamariei Maxim îi place să cânte, să danseze şi să citească. Este o persoană religioasă şi adoră natura, fiind îndrăgostită de satul ei natal.

Ce nu-i place
Nu-i plac oamenii fără bun simţ, minciuna. De asemenea, viitoarei cântăreţe nu-i plac tinerii care nu respectă persoanele de vârsta a treia.

Profil
Născută. 24 decembrie 1995, Valea Seacă
Educaţie. Este elevă
la Liceul de Artă
„Aurel Popp”, secţia Canto
Familie. Singură la părinţi


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite