Satu Mare: Portret/ Victor Vasvary: „Muzica este limbajul sufletului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătmăreanul Victor Vasvary este producător muzical în cadrul unei case de producţie din capitală.



Născut: 20 mai 1983
Studii: Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu“, Bucureşti, în curs
Stare civilă: necăsătorit

Victor Vasvary, producător muzical în cadrul unei case de producţie din capitală, „Chill Brothers“, şi-a lansat şi propriul proiect muzical, „Sunshine Millionaires“. Piesele clubbing compuse împreună cu DJ-ul sătmărean Big Junior, dar şi remixurile produse de Victor fiind în vogă în cluburile din întreaga ţară. „Pentru mine, muzica este limbajul sufletului. Aceasta este şi ideea proiectului pe care l-am creat împreună cu DJ Big Junior, «Sunshine Millionaires». Noi facem muzică din pasiune“ spune Victor.


Primele compoziţii, în anii de liceu
Victor a avut primele compoziţii muzicale încă din primii ani de liceu. „În adolescenţă mi-a plăcut hip-hop-ul, îmi plăceau trupele autohtone, şi astfel, încă din clasa a IX-a am început să scriu şi eu texte de hip-hop. Pentru că aveam nevoie şi de linii melodice, am început să învăţ şi cum se face producţia muzicală a unei piese. În 1998 am înfiinţat prima trupă de hip hop, se numea «Vox»“, îşi aminteşte Victor. Ulterior, într-o altă formulă, Victor a înfiinţat trupa de hip hop „Rapli-K“. „Cu Rapli-K am reuşit să ne facem cunoscuţi, şi nu doar pe plan local, având concerte şi în ţară. Cred că în anul 2000, în urma unui concurs local, Rapli-K a fost desemnată şi cea mai bună trupă de hip-hop din Satu Mare. Eram difuzaţi şi la unele radiouri locale, şi am avut concerte şi în ţară. Îmi aduc aminte că, la Costineşti am avut chiar trei concerte într-o seară“, mai spune Victor.

În doar câţiva ani, Victor a învăţat atât de bine partea de producţie muzicală, încât a fost asaltat de trupe locale pentru negative şi compoziţii. „Îmi făcusem şi un studio, iar partea de producţie muzicală am învăţat-o pe parcurs, iniţial pentru că aveam nevoie să îmi produc piesele pentru propria trupă, ulterior, au venit şi colaborările cu artişti locali, cărora le produceam negativele sau le compuneam liniile melodice. Chiar câştigam bani frumoşi la acea veme“, îşi aminteşte sătmăreanul. Pe lângă concerte, Victor era şi DJ de hip-hop. „Am organizat şi seri de hip-hop în cluburile locale, fiind dj. Erau foarte mulţi tineri fani ai genului şi era o distracţie pe cinste“, mai spune Victor.

Ajuns în Bucureşi în anul 2001, Victor s-a făcut cunoscut şi în lumea hip-hop-ului din capitală, devenind producător în cadrul unei case de producţie muzicală din Bucureşti.  „M-am împrietenit cu foarte mulţi oameni din hip-hop-ul din capitală şi am început colaborări pe diverse proiecte cu nume precum Zale, Pachaman, Mike Diamonds şi alţi artişi care pentru care am lucrat piese, în cadrul casei de producţie «Chill Brothers», unde activez şi în prezent“, spune Victor.


Ce presupune munca de producător muzical?

V.V. : În primul rând vorbim de compoziţia unei linii melodice, de imprimare, de mixaj, chiar şi compoziţie de text. Sunt artişti pentru care, în cadrul label-ului „Chill Brothers“, producem piesele integral, sau doar negativele.

Cum crezi că se poate face cunoscut un artist în actuala industrie muzicală?
V.V. : Condiţiile cerute de casele de discuri sunt destul de dure, astfel că internetul, radiourile de profil şi cluburile rămâne un bun mijloc de promovare al unei astfel de proiect clubbing cum este  „Sunshine Millionaires“. Avem destul de multe vizualizări şi pe You Tube, iar în cluburi, piesele noastre sunt foarte appreciate.

Ce-I place
Lectura este printre pasiunile lui Victor. „Îmi place să citesc, în special literatură ezoterică. Sunt pasionat de cărţile în care se abordează tematica dezvoltării personale. În rest îmi mai place să gătesc, să fac tot felul de experimente culinare“, spune Victor.

Ce nu-I place

Lui Victor nu îi place faptul că societatea românească este în derivă. „În prezent, societatea românească este în derivă, parcă torul este pe dos, lucrurile nu sunt aşa cum ar trebui să fie. Pe plan personal însă, fiecare îşi alege cum vrea să trăiască“, conchide Victor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite