Satu Mare: Roi de albine prins cu pompierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două roiuri de albine s-au instalat pe faţada clădirii din curtea interioară a unui liceu de mai bine de două săptămâni. Primul roi a fost capturat în ziua respectivă, însă al doilea a fost dat abia astăzi jos cu ajutorul pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu“ este locul unde s-au instalat două roiuri de albine încă din 10 iunie. Unul a fost capturat cu ajutorul unui apicultor, însă celălalt s-a aşezat la o înălţime mult prea mare, astfel încât a necesitat intervenţia ISU.

image

Conducerea şcolii consideră că roiul de albine este un real pericol pentru elevii care frecventează zona. „Deocamdată nu am avut probleme, însă luni începe bacalaureatul şi ne facem griji pentru siguranţa elevilor. Albinele stăteau pe basorelieful din curtea interioară, chiar de la intrarea principală pentru elevi, de mai bine de două săptămâni“, spune Valeriu Neagu, directorul şcolii.

image

În cele două săptămâni nu au fost probleme, însă când vremea se încălzeşte ele devin agitate şi pot reprezenta un pericol. Deşi albinele nu au atacat nicio persoană, geamurile din apropeirea stupului trebuiau mereu închise. „Speram să plece cu ploile de zilele trecute, însă au rămas şi au început să se agite“, continuă directorul.

image

Pericol pentru cei 305 elevi
Un echipaj de la ISU s-a prezentat astăzi la colegiu ca să captureze, împreună cu un apicultor, roiul de la colegiu tehnic. Acţiunea era necesară, deoarece luni începe bacalaureatul, cu participarea a 305 candidaţi.

image

„Albinele au fost adunate cu ajutorul unui sirop de zahăr, într-un coş special fabricat dintr-o plantă vegetală. Coşul a fost legat cu tifon, iar albinele vor fi lăsate libere într-un stup. Ele nu reprezintă pericol decât pentru acele persoane care sunt alergice la înţepăturile de albine“, spune apicultorul Gheorghe Pop.

image

„Stupul nu reprezintă pericol pentru oameni, deoarece albinele nu sunt agresive, doar agitate la căldură. Multe pot fi culese chiar şi cu mâna“, spune Delia Solonean, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite