Satu Mare: Poliţia a lansat campania de prevenire a criminalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a lansat astăzi, într-o conferinţă de presă, campania  care se desfăşoară la nivel naţional "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii". Timp de o săptămână poliţiştii vor dezbate cu cetăţenii şi cu elevii cele cinci tematici ale campaniei.

Poliţiştii sătmăreni au anunţat astăzi că pe parcursul campaniei vor avea întâlniri atât cu elevi cât şi cu cetăţenii. Spre exemplu, astăzi de la ora 13.00 oamenii legii au avut o dezbatere cu elevii de la Colegiul Naţional „Ioan Slavici” pe tema „Prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor“. Mâine poliţiştii vor pleca cu caravana „prevenirii infracţionalităţii în mediul rural“ pe ruta Satu Mare-Botiz-Agriş –Halmeu-Turulung-Porumbeşti. Poliţiştii vor mai dezbate şi alte tematici precum prevenirea furturilor din autoturisme, prevenirea furturilor din societăţi comerciale şi siguranţa rutieră.

Statistică
Vlad Florentin, adjunctul şefului inspectoratului de poliţie, a prezentat şi o statistică a infracţiunilor pe ultimele 9 luni ale acestui an. Astfel, din punct de vedere al numărului de minori faţă de care s-a început urmărirea penală pentru comiterea unor infracţiuni, au fost cercetaţi 217 minori cu 30 mai mulţi faţă de anul trecut.

Comparativ cu anul trecut au fost sesizate 361 furturi din locuinţă, dintre care 157  în mediul urban şi 204 în mediul rural, 234 de furturi din societăţi comerciale, cu 17 mai multe faţă de anul trecut, 142 de furturi din auto, cu 18 mai puţine faţă de 2009.
În ceea ce privesc infracţiunile constatate, 1.822 sunt contra patrimoniului cu 84 mai multe faţă de anul trecut.

Dinamica accidentelor rutiere grave
Datele statistice referitoare la evenimentele rutiere soldate cu victime omeneşti din perioada susmenţionată relevă trendul descendent al acestora, respectiv 162 de evenimente rutiere faţă de 183 în aceeaşi perioadă a anului trecut, în urma cărora au căzut victime 192 de persoane. Din totalul accidentelor rutiere, 98 sunt accidente grave, soldate cu 35 de morţi, 83 de persoane rănite grav şi 74.  Numărul vehiculelor implicate în accidente a fost de 248. Potrivit poliţiştilor, cele mai multe evenimente rutiere  au avut loc în luna august – 28, mai şi iulie – 23, iar cele mai puţine în cursul lunii februarie, 7.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite