Satu Mare: “Playlist” se joacă marţi la Teatrul de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Radu Botar va interpreta rolul scriitorului Laurenţiu Pogăceanu
Actorul Radu Botar va interpreta rolul scriitorului Laurenţiu Pogăceanu

Spectacolele lunii noiembrie la Teatrul de Nord încep marţi, 2 noiembrie, cu piesa PLAYLIST de C.C. Buricea-Mlinarcic. \Spectacolul este realizat în parteneriat cu Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Vlad Mugur” al UBB Cluj iar regia artistică aparţine regizorului sătmărean Ovidiu Caiţa.

Spectacolul va începe la ora 17.00, în Sala Mare, la intrare fiind valabil abonamentul Lucian Blaga.

Piesa este conturată în jurul unui cuplu mixt, format din eseistul şi scriitorul Laurenţiu Pogăceanu, jucat de actorul sătmărean Radu Botar, şi soţia lui, interpretată de actriţa secţiei maghiare Ágnes Lörincz. Este prezentată viaţa celor doi din perioada 1989 – 2010.

Invitaţie la istorie
„Această piesă este de fapt o invitaţie la istorie şi la cunoaşterea evenimentelor petrecute în aceşti 20 de ani, un fel de radiografie a societăţii româneşti, respectiv de unde am pornit şi unde am ajuns astăzi”, spune actorul Radu Botar.

Din distribuţie fac parte 11 actori sătmăreni de excepţie, majoritatea de la secţia română a Teatrului de Nord, dar şi de la trupa „Harag Gyorgy“ a secţiei maghiare. Alături de Radu Botar şi Ágnes Lörincz, vor juca în Playlist şi actorii Diana Turtureanu, Ciprian Vultur, Stelian Roşian, Dorin C. Zachei, Mihai Dămăcuş, Camelia Rus, Renata Heidel, Alina Negrău şi Tibor Székely.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite