Satu Mare: Piloţii Aeroclubului român au făcut show la Satu Mare (Galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda vremii ploioase, piloţii sportivi ai Aeroclubui român şi-au executat acrobaţiile în aer în cadrul mitingului aviatic desfăşurat astăzi pe aeroportul internaţional Satu Mare. Mii de sătmăreni au urmărit cu sufletele la gură evoluţia piloţilor, demonstraţiile acestora smulgând aplauzele publicului prezent.

GALERIA FOTO 

„Au fost prezenţi aproximativ 3-4.000 de oameni. Nu pot să spun cu exactitate deoarece veneau şi plecau în valuri. Anul trecut la miting au participat peste 10.000 de persoane“, a declarat Nicolae Fekete, directorul Aeroportului Satu Mare.     
Debutul mitingului a fost amânat cu aproape o oră şi jumătate din cauza ploii, însă vremea s-a mai îndreptat în jurul orei 13.30, când piloţii Aeroclubului român au început, rând pe rând, să îşi execute „misiunile“. Până când vremea s-a mai îndreptat, sute de sătmăreni au stat la cozi pentru a vizita  aeronava Tarom ATR 42-500, sosită special la Satu Mare pentru acest eveniment. 48 de pasageri şi-au cumpărat bilete şi au zburat timp de o jumătate de oră deasupra judeţului cu aeronava.

Acrobaţii la înălţime

The Pelicans, Hawks of Romania, planoarele cu fumigene şi paraşutiştii au dat un adevărat spectacol pe cerul Sătmarului. Spectatorii au avut ocazia să urmărească evoluţii spectaculoase ale formaţiilor de avioane şi planoare precum şi demonstraţii ale paraşutiştilor. Mitingul aviatic din acest an s-a aflat la cea de a III-a ediţie, costurile de 70.000 de lei fiind suportate de către Consiliul Judeţean. Spre deosebire de anul trecut, la spectacol nu au participat MIG-urile, balonul cu aer cald şi nici elicopterul Puma. „Ministerul Apărării Naţionale nu a acceptat cererea noastră, motivul fiind criza financiară. În privinţa balonului ni s-a comunicat că a avut nişte defecţiuni şi că pricum aerul nu este sufficient de cald ca să permit ridicarea de la sol“, a declarat Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite