Satu Mare: Peste 1.100 de sătmăreni au apelat la serviciile SMURD în primele nouă luni ale acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 1174 de persoane au apelat la ajutorul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în primele 9 luni ale acestui an. Medicii de la SMURD au fost solicitaţi pentru acordarea de ajutor medical de urgenţă în cazul unor traumatisme, afecţiunile medicale şi accidentele rutiere.

Numărul incendiilor a scăzut
În ceea ce priveşte incendiile, numărul acestora a scăzut cu 41,4% faţă de anul trecut. „Autorităţile locale încep să conştientizeze importanţa controalelor PSI şi buna organizare. În plus oamenii noştri de la Inspecţie sunt mai fermi şi sancţionează acolo unde este cazul. Din păcate, a crescut numărul intervenţiilor SMURD în special la accidentele grave. Din statisticile noastre am observat că media de vârstă a celor care provoacă accidente grave este de 25 de ani, principala cauză fiind teribilismul pe şosea” a declarat inspectorul şef al ISU Iulian Burz. Potrivit pompierilor cele mai multe incendii au fost provocate de instalţiile electrice şi mijloacele de încălzire defecte sau improvizate.

Controale şi amenzi drastice
În urrma controalelor, pompierii s-au confruntat cu peste 3.000 de deficienţe la operatorii economici şi instituţii şi au aplicat amenzi în valoare totală de 85.000 de lei şi 3.000 de avertismente.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite