Satu Mare: Patru firme se bat pentru lucrările la pista de biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru firme au depus oferte pentru contractul de lucrări de amenajare a digurilor Someşului la licitaţia organizată de Primăria Satu Mare pentru proiectul pistei de biciclete Satu Mare – Vetiş.

Proiectul presupune amenajarea a 18 km de pistă pe malul stâng al Someşului şi alţi doi kilometric pe cel  drept, pe tronsonul Satu Mare – Vetiş – Csenger, cu bănci şi zone iluminate. Licitaţia organizată de Primăria Satu Mare  s-a finalizat ieri, când a avut loc deschiderea ofertelor. 
Levente Varna, şeful de cabinet al primarului Iuliu Ilyes a declarat că sătmărenii mai au de aşteptat până la finalizarea proiectului. “Lucrările presupun nivelarea şi amenajarea corespunzătoare pentru traficul pe două roţi a digurilor şi au fost incluse în proiect şi lucrări de iluminare a anumitor tronsoane. Comisia specializată a demarat evaluarea celor patru oferte. Până la desemnarea câştigătorului va mai trece aproximativ o lună, iar termenul de realizare este de 24 de luni” a afirmat Varna.
Liderul proiectului este Direcţia  pentru protecţia mediului şi a apelor Tisa Superioară - Vásárosnamény (HU) iar municipiul Satu Mare, comuna Vetiş,  Gospodăria Apelor Române şi  Direcţia Judeţeană a Apelor Someş -Tisa figurează ca parteneri de partea română. Valoarea totală a proiectului este de 5.496.420 euro din care muncipiului Satu Mare îi revin 1.240.000 euro. Municipiul a contribuit cu 24.800 euro la proiect, restul banilor reprezentând cofinanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite