Satu Mare: O nouă centrală termică devine casă de rugăciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O biserică penticostală sătmăreană vrea să transforme centrala termică de pe strada Petru Bran în casă de rugăciuni. Liderii bisericii au făcut deja demersuri pentru a obţine din partea Primăriei custodia centralei.

Consilierii municipali vor vota mâine proiectul de hotărâre privind concesionarea centralei termice de pe strada Petru Bran către o biserică penticostală din Satu Mare. Proiectul de hotărâre a fost propus de primarul Iuliu Ilyes cu scopul de a scăpa de o clădire dezafectată unde de ani de zile îşi petrec veacul câinii comuntiari şi oamenii străzii.
„Vom reuşi astfel să mai transformăm spaţiile folosite necorespunzător în ceva cât de cât util pentru oraş. Multe dintre vechile centrale au fost date în concesiune şi lucrările au fost începute deja, urmând să mai scăpăm de ultimele 2-3 rămase goale”, spune primarul.
Una dintre centrale, de pe bulevardul Cloşca nr 1, a mai fost transformată în lăcaş de cult. Anul acesta se vor finaliza lucrările la biserica greco-catolică maghiară ce în urmă cu 2 ani nu a fost altceva decât o clădire gata să se prăbuşească.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite