Satu Mare: Nunţile, coşmarul locuitorilor de pe strada Liviu Rebreanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii s-au plâns de multe ori la Poliţie şi Primărie de gălăgia făcută de nuntaşi
Locuitorii s-au plâns de multe ori la Poliţie şi Primărie de gălăgia făcută de nuntaşi

Sătmărenii care locuiesc în apropierea hotelului Perla se plâng că în fiecare weekend sunt deranjaţi de nunţile organizate în restaurant şi solicită Primăriei retragerea autorizaţiei de funcţionare non-stop a localului.

„De 11 ani, de când s-a deschis hotelul-restaurant, nu avem linişte în casă. Aproape în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică e nuntă, botez sau zi de naştere, iar mai nou şi marţi sunt petreceri până noaptea târziu”, povesteşte Szabo Gyongyi, una dintre locuitoarele din zonă.
Focuri de artificii
„Am tot făcut reclamaţii la Poliţie şi Primărie pentru perturbarea liniştii publice, dar răspunsul este mereu acelaşi: localul funcţionează cu autorizaţie 24 din 24 de ore, adică non stop”, spune un alt vecin al hotelului, Asztalos Karoly. Oamenii spun majoratul organizat vinerea trecută la restaurant s-a încheiat cu un foc de artificii. „Am crezut că fac infarct când am auzit explozia. Credeam că a explodat o casă în apropiere”, povesteşte Szabo Gyongyi.
Reprezentanţii restaurantului spun că au acceptat focul de artificii întrucât clienţii le-au prezentat toate autorizaţiile necesare. „Nu vroiam să le permit artificii, dar clientul mi-a prezentat toate autorizaţiile de la Primărie şi Poliţie şi nu m-am mai opus, deoarece nu vroiam să-mi pierd clientul. De vină pot fi cei care au emis autorizaţiile”, a declarat Răzvan But, reprezentantul localului.
Viceprimarul Adrian Albu susţine şi el că focul de artificii a fost organizat legal. „Doar trei persoane pot emite astfel de autorizaţii, primarul şi noi, viceprimarii, ceea ce nu s-a întâmplat în acest caz deoarece nu era nevoie. Artificiile făceau parte dintr-o clasă mai mică, pentru care era necesară doar aprobare de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Satu Mare, pe care au şi obţinut-o”, spune Adrian Albu, viceprimar. „S-a emis autorizaţia deoarece legea nu prevede interdicţie în acest sens, decât în zonele de pădure, cu blocuri şi turnuri înalte”, spune Camelia Borz, din cadrul Biroului de Presă al IJP Satu Mare.
Viceprimarul Adrian Albu le recomandă locuitorilor din zonă să apeleze la Poliţia Comunitară. „Nu putem retrage autorizaţia de funcţionare non-stop până poliţia nu constată încălcarea regulilor privind perturbarea liniştii publice la faţa locului. Locatarii trebuie să apeleze la Poliţia Comunitară ori de câte ori constată probleme în acest sens”, spune viceprimarul.
„Vrem să putem dormi liniştiţi“
„Nu vom înceta să protestăm până nu li se va reduce programul de funcţionare sau nu se vor pune restricţii la chefuri. Vrem să putem dormi liniştiţi, iar dacă e nevoie îi vom da şi în judecată”, susţine Szabo Gyongyi, o femeie care locuieşte în apropierea restaurantului.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite