Satu Mare: Nu mai sunt bani pentru recalificarea şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an au urmat cursuri de recalificare doar 391 de şomeri, deşi la Agenţie sunt depuse 2.500 de solicitări din partea celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare nu mai are bani pentru organizarea cursurilor de recalificare profesională a şomerilor. Banii alocaţi în 2010 au ajuns doar pentru şcolarizarea a 391 de şomeri, deşi instituţia îşi propusese la începutul anului să recalifice o mie de sătmăreni aflaţi în căutarea unui loc de muncă. „Din păcate, nici un sfert din bugetul necesar nu ne-a fost aprobat. Aveam nevoie de 842.000 de lei pentru organizarea cursurilor, din care am primit doar 192.000 de lei. Chiar dacă se va modifica bugetul, cu siguranţă nu vom primi suficienţi bani pentru toţi şomerii”, a declarat Veronica Variu, directorul executiv adjunct al AJOFM.
După primele cursuri organizate la începutul anului, numărul solicitanţilor a crescut considerabil. În prezent, Agenţia are peste 2.500 de cereri din partea şomerilor care vor să se recalifice, faţă de anul trecut, când erau înregistrate doar 800 de solicitări.
Agenţia a organizat până acum 21 de cursuri în domenii ca viticultor, lucrător în construcţii, contabilitate, bucătar, confecţioner textile, lucrător în comerţ, dulgher, ospătar, cofetar, coafor-frizer şi zidar. Cele mai solicitate cursuri au fost de coafor, bucătar şi ospătar. Din cei 391 cursanţi, 247 au fost angajaţi în domeniul în care s-au pregătit.



Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite