Satu Mare: Medicii de familie vor da sfaturi telefonice sătmărenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 170 de medici de familie din judeţul nostru vor putea oferi sfaturi telefonice sătmărenilor prin Serviciulul Naţional Call Med. Medicii încă aşteaptă codurile unice de acces în sistem, după care cei care doresc, se pot înscrie în program pentru a oferi consultanţă telefonică pacienţilor.

Sătmărenii care au nevoie de sfaturi medicale pot apela de curând la un număr unic prin care vor avea acces direct la medicul lor de familie pentru consultanţă telefonică. Dacă în multe dintre judeţele din ţară serviciul a pornit deja, medicii sătmăreni încă aşteaptă sosirea codurilor de la Patronatul Medicilor de Familie.
„Teoretic în câteva zile trebuie să primim acele coduri de acces prin care pacienţii fiecărui medic de familie să poată apela la sfaturi medicale. În momentul în care vor sosi codurile, medicii implicaţi în proiect îşi vor face publice numerele de telefon la care vor putea fi accesaţi pentru astfel de sfaturi. Acest lucru desigur nu înlătură obişnuitele conultaţii care se fac doar personal prin programări anterioare”, spune medicul Călin Bumbuluţ, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie.
Doctorul Bumbuluţ spune că deocamdată aşteaptă şi ei codurile şi metodologia, pentru a vedea exact cum va funcţiona şi în ce constă sistemul, respectiv ce tarife vor fi aplicate. În judeţul Satu Mare activează 177 de medici de familie în momentul de faţă.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite