Satu Mare: Mamă suspectată de moartea propriului copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama lui Ionuţ spune că nu ea l-a lovit pe copil
Mama lui Ionuţ spune că nu ea l-a lovit pe copil

O tânără în vârstă de 20 de ani din satul Tătărăşti este cercetată pentru neglijenţă în cazul morţii propriului copil. Ionuţ Sebastian, în vârstă de doi ani, a murit în data de 16 septembrie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj în urma multiplelor leziuni în zona capului şi a feţei.

Un copil de doar doi ani din cartierul de romi din satul Tătăreşti a murit în condiţii suspecte la mijlocul lunii trecute. Eforturile medicilior din Satu Mare şi Cluj–Napoca au fost zadarnice. Ionuţ Sebastian a murit în data de 16 septembrie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj, la o săptămână după ultimele lovituri primite la cap.

„Copilul a fost adus la Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj în data de 11 septembrie la ora 16.20, în comă de gradul III spre IV, cu politraumatism cranio cerebral, toracic şi abdominal. În fişa medicală se specifica suspiciunea de agresiune. Acesta era intubat, şi a stat în comă timp de cinci zile, până pe data de 16 septembrie, când, la ora 19.45 a decedat. A fost sesizată şi Poliţia Cluj-Napoca, conform proceduirilor în caz de suspiciuni de agresiune“, - Lazăr Călin, director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj.

Autorităţile nu au făcut public până în prezent acest caz, chiar dacă familia se află în atenţia Direcţiei de Protecţie a Copilului încă din luna iulie, când copilul a fost internat la Spitalul Judeţean Satu Mare plin de vânătăi şi arsuri. Mama şi fraţii au fost suspectaţi că l-ar fi lovit în repetate rânduri pe copilul de doi ani, însă poliţia nu a avut suficiente dovezi pentru a confirma această ipoteză.

Rănit grav două zile la rând
Petronela Ciurariu, în vârstă de 20 de ani, din satul Tătărăşti, este cercetată de autorităţi pentru neglijenţă. În data de 9 septembrie, copilul ei, Ionuţ, a ajuns într-o stare foarte gravă la Spitalul Judeţean Satu Mare cu un traumatism cranio cerebral. „Legat de incidentul de pe data de 9 septembrie, mama a declarat că Ionuţ nu se ţinea prea bine pe picioare şi ar fi căzut, lovindu-se în zona cefei. Mai mult, cu o zi înainte, pe data de 8 septembrie, acesta s-ar fi lovit şi în zona feţei, într-un colţ de pat. Noi am analizat suspiciunile privind vătămarea corporală a micuţului de către membrii familiei, însă acest lucru nu s-a confirmat“, dezvăluie Ioan Codrean, ajutorul şefului de post din comuna Viile Satu Mare.


Riscă trei ani de închisoare
El spune însă că se aşteaptă concluziile medico-legale finale pentru ca dosarul să fie trimis către Parchet. „În certificatul medico-legal preliminar se menţionează că traumatismele craniene au fost cauza morţii. Aşteptăm concluziile finale, însă până acum nu sunt suspiciuni de lovire sau violenţe între membrii familiei. Femeia este cercetată pentru punerea în primejdie a unei peroane în neputinţă de a se îngriji şi riscă până la trei ani de închisoare“, mai spune Ioan Codrean.

Petronela Ciurariu mai are în grijă doi copii: Samuel, de trei ani, şi fata concubinului ei, de patru ani. „În urma anchetei la domiciliu, reprezentantii Serviciului de Intervenţie în Situatii de Abuz au constatat că minorii nu prezintă urme de violenţă sau de neglijare, motiv pentru care nu s-a impus luarea unor măsuri de protecţie pentru aceştia. În privinţa primului incident din luna iulie, se pare că fraţii mai mari l-au agresat pe Ionuţ, însă nu s-a luat măsura scoaterii acestuia din familie, mama luându-şi angajamentul că va supraveghea mai atent minorul“, spune Mihaela Bonea, şefa Serviciului de Intervenţie în Situaţii de Abuz. „Prima dată fetiţa l-a lovit şi l-a ars cu ţigara în iulie, iar când am ajuns ultima dată la spital, în septembrie, atunci a căzut din pat şi s-a lovit la cap. Eu nu l-am lovit, numai că l-am lăsat singur în cameră“, susţine mama.

image
Mama lui Ionuţ spune că nu ea l-a lovit pe copil
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite