Satu Mare: Lucrări de siguranţă la Catedrala Romano-Catolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările sunt finalizate azi
Lucrările sunt finalizate azi

Astăzi au fost încheiate lucrările de siguranţă privind stabilitatea clădirii Catedralei Romano-Catolice din centrul oraşului. După ce săptămâna trecută câţiva trecători au fost surprinşi de bucăţi de ornamente ce cădeau de pe faţata bisericii, episcopia a luat măsurile urgente de reabilitare temporară.

Credincioşii sătmăreni, şi nu numai, au fost surprinşi în cursul săptămânii trecute de bucăţi de ornamente ce cădeau de pe faţada Catedralei Romano-Catolice din centrul oraşului. Episcopia romano-catolică a luat imediat măsurile de siguranţă şi au apelat la o firmă de specialitate pentru îndepărtarea bucăţilor instabile, respectiv pentru înfăşurarea ornamentelor suspecte de isntabilitate în plasă de sârmă.
Acestea sunt doar măsuri temporare, urmând ca din primăvară, episcopia să înceapă renovări majore la faţada bisericii.
„Au început să cadă bucăţi din ornamentele celor şase stâlpi din faţa catedralei, iar noi am luat măsura de a îndepărta bucăţile periculoase, respectiv de a înveli aceşti stâlpi în plase. Din primăvară se vor efectua lucrări de reabilitare majoră, până atunci însă aceste plase oferă siguranţă trecătorilor”, spune Tiberiu Vonhaz, şef lucrări.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite