Sătmărenii de pe strada Ostrovului respiră aer cu o concentraţie de amoniac de trei ori mai mare decât limita admisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dejecţiile umane provenite de la locatarii din blocurile de pe strada Ostrovului, aflate în proprietatea societăţii Unio, au poluat aerul, cantitatea de amoniac înregistrată în zonă fiind de trei ori mai mare decât limita admisă.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au măsurat calitatea aerului din zonă după ce peste 100 de locatari din zonă au semnat şi trimis o petiţie către prefectura Satu Mare. Rezultatele măsurătorilor au arătat o depăşire a concentraţiei de amoniac de 0,968 mg/mc faţă de 0,3 mg/mc valoarea admisă la indicatorul de calitate.  „Mirosul puternic de amoniac pe care l-au reclamat locatarii din zonă se datorează în cea mai mare parte dejecţiilor umane dar şi a gunoaielor, zona fiind considerată un focar de infecţie. Autorităţile locale au pus la punct un program de igienizare care trebuie să fie dus la bun sfârşit în maxim o lună“, a declarat Elisabeta Bekesi, directorul APM Satu Mare. 

Măsurătorile au fost efectuate în perioada 16-21 august. Monitorizarea calităţii aerului s-a efectuat conform standardului în vigoare pentru indicatorul amoniac caracteristic disconfortului generat, cu un prelevator portabil cu trei canale din dotarea APM Satu Mare. Rezultatele măsurătorilor arată depăşiri ale valorilor limită admise la indicatorul de calitate amoniac de 0,3 mg/mc conform STAS 12574-87, valoarea maximă în perioada monitorizată fiind de 0,968 mg/mc.




Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite