Satu Mare: Liceele renunţă la Balul Bobocilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lavinia Filip şi Szendrei Edina, eleve la Grupul Şcolar „Ion I.C. Brătianu“ şi-ar fi dorit să meargă la bal
Lavinia Filip şi Szendrei Edina, eleve la Grupul Şcolar „Ion I.C. Brătianu“ şi-ar fi dorit să meargă la bal

Lipsa sponsorilor sau a fetelor de clasa a IX-a au determinat conducerile unor licee să decidă anularea concursurilor tradiţionale. Grupurile şcolare UNIO, I.C. Brătianu şi Traian Vuia nu organizează Balurile Bobocilor din cauza numărului mic de fete de clasa a noua.

La Grupul Şcolar UNIO, între cei 100 de elevi de clasa a noua, reuniţi în patru clase, sunt doar patru fete. „În momentul de faţă suntem ocupaţi cu mutarea liceului dintr-o clădire în alta, motiv pentru care nici nu ne-am gândit dacă vom face vreun bal. Există doar patru boboace, iar dacă totuşi vom organiza vreun bal, s-ar putea să fie doar Mister Boboc 2010”, spune Aurelia Pop, directorul şcolii. Lipsa fetelor din clasele a IX-a a afectat şi Grupului Şcolar Traian Vuia. „Avem aproximativ 100 de boboci în acest an, din care doar două fete. Din acest motiv, Consiliul profesoral a renunţat la organizarea balului”, spune Raluca Foldes, secretarul şcolii.
La Grupul Şcolar „Ion I.C. Brătianu” sunt şapte fete în clasa a noua. „Anul acesta nu vom avea bal al bobocilor pentru că nu sunt concurente. Din 120 de boboci, doar 7 sunt fete, motiv pentru am renunţat la eveniment”, spune Valeriu Neagu, directorul şcolii. Deşi bal al bobocilor nu vor avea, elevii liceului Brătianu se vor distra la Halloween Party. „Pe lângă lipsa fetelor, şi lipsa banilor ne-a determinat să nu organizăm bal în acest an. În schimb, vrem să facem o petrecere de Halloween. Evenimentul ar avea loc în incinta şcolii, astfel încât costurile nu vor fi mari şi nici sutele de elevi nu rămân fără bal”, spune Roxana Iştoc, directorul educativ al liceului.
Elevii nu sunt mulţumiţi de faptul că sunt privaţi de petrecerea tradiţională. „Păcat că nu se ţine. Aş fi participat cu plăcere. O dată în viaţă suntem boboci de liceu”, spune Szendrei Edina, elevă în clasa a IX-a la „Brătianu“. „Îmi pare nespus de rău că nu pot asista la bal anul acesta, mai ales că sunt şi eu în clasa a IX-a. Ar fi fost excelent să avem bal cum erau în anii trecuţi şi să fi cântat Smiley sau Conect-R, de exemplu”, spune Lavinia Filip, o altă elevă.
Renunţă la tradiţie
Elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” întrerup definitiv tradiţia Balului Bobocilor şi a concursurilor de Miss şi Mister Boboc. „Începând cu acest an nu vom mai organiza Balul Bobocilor pentru că aşa a decis Consiliul Profesoral. Am discutat întâi cu profesorii, iar mai apoi cu elevii şi am hotărât că aceste concursuri de frumuseţe nu sunt reprezentative pentru Colegiul Eminescu. Suntem preocupaţi de excelenţă, nu de frumuseţe. Pentru noi toate fetele sunt frumoase şi nu vrem concurenţă între ele”, a declarat directorul Colegiului, Ioan Pop.
"Pe lângă lipsa fetelor, şi lipsa banilor ne-a determinat să nu organizăm bal în acest an", Roxana Iştoc, directorul educativ Liceul „Ion I.C. Brătianu”

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite