Satu Mare: Lecţii hi-tech la Şcoala „Grigore Moisil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învăţătoarea Lia Stan predă mult mai eficient şi interactiv prin televizorul cumpărat de părinţi şi laptopul primit de la şcoală
Învăţătoarea Lia Stan predă mult mai eficient şi interactiv prin televizorul cumpărat de părinţi şi laptopul primit de la şcoală

Elevii învaţă pe table smart sau pe plasme, cumpărate din bugetul propriu al şcolii sau din banii strânşi de părinţi. Profesorii spun că în acest fel elevii asimilează mai uşor materia, iar lecţiile devin mult mai atractive.

Elevii din 5 dintre cele 26 de clase ale Şcolii Generale „Grigore Moisil“ din Satu Mare învaţă de anul acesta ajutaţi de table smart şi televizoare de tip plasmă. La începutul acestei săptămâni au fost montate cele două table interactive, iar în cursul săptămânii trecute alte trei săli de clasă au fost dotate cu câte un televizor de tip plasmă.
„Am hotărât ca bugetul propriu al şcolii, de circa 25.000 de lei pe an, provenit din închirieri de chioşcuri şi săli pentru diverse activităţi, să-l folosim pentru dotări. Astfel, în cursul ultimilor ani am reuşit să achiziţionăm opt laptopuri pentru profesori, şase videoproiectoare, iar luni au fost montate şi două table smart, toate acestea pentru predare interactivă”, spune Constantin Voicu, directorul şcolii. Tabla smart poate fi folosită ca ecran de proiecţie, dar elevii pot desena şi scrie pe ea cu un marker special sau în sistem touch screen.
Predare şi învăţare mai uşoară
Atât elevii, cât şi profesorii sunt încântaţi de noile metode de predare. Învăţătorii spun că elevii asimilează mult mai uşor şi învaţă mai cu plăcere. „E mult mai uşor să predăm şi copiii sunt mai interactivi la ore. Elevii pot rezolva chestionare referitoare la materiile predate la zi mai uşor, asimilează materia mult mai repede şi le place sistemul de predare”, spune învăţătoarea Bianca Mişca.
„E interesant să învăţăm cu tabla interactivă pentru că sunt mai multe culori şi imagini şi este mai uşor să înţelegem lecţiile”, spune Eduard Sabo, elev în clasa a IV-a.
Predare cu televizor şi laptop
Părinţii elevilor din trei dintre clasele a I-a şi a II-a au cumpărat plasme, care sunt folosite pentru predarea majorităţii materiilor. La două din cele trei clase, banii au fost adunaţi prin Asociaţia părinţilor, iar la cea de-a treia o familie a donat banii din propria iniţiativă. „Folosim televizorul la aproape toate materiile pentru că lecţiile sunt predate mult mai uşor, copiii asimilează materia prin intermediul imaginilor şi modului interactiv prin care li se arată cum să scrie corect literele”, spune Lia Stan, învăţătoare la clasa I-a.
La fel de mulţumiţi sunt şi părinţii care au investit în aceste dotări. „Am observat că fetiţa mea învaţă mai uşor prin intermediul televizorului, deoarece lecţiile predate astfel îi atrag mai mult atenţia”, spune Ovidiu Bura, părinte.
CIFRE
Şcoala are în dotare şase videproiectoare în valoare de 2.500-3.000 de lei bucata, opt laptopuri a câte 2.000 de lei bucata, două table smart a câte 6.000 de lei bucata, toate cumpărate din bugetul şcolii, dar şi trei televizoare, fiecare în valoare de 2.000 de lei, achiziţionate din banii părinţilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite