Satu Mare: La vânătoare de căprioare cu autorizația expirată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căprioara și armele au fost confiscate
Căprioara și armele au fost confiscate

Un vânător şi un paznic de vânătoare au fost prinși de polițiștii de frontieră de la Carei cu o căprioară împușcată în portbagaj fără ca cei doi să aibă autorizație de vânătoare la zi. Totodată, în mașina celor doi, polițiștii de frontieră au mai găsit și două arme de vânătoare. Vânatul și armele au fost confiscate.

Poliţiştii de frontieră de la Carei au oprit pentru control ieri, în jurul orei 18.00, o mașină lângă marginea pădurii de la Scărișoara. Ei au observat în autovehiculul marca Mitsubishi, înmatriculat în Anglia, două persoane cărora le-au cerut documentele de identitate. La volanul maşinii se afla Emeric Zoltan S., în vârstă de 34 de ani, din Andrid, însoţit de Nicolae Mircea C., 37 de ani, din Pişcolt.
Cei doi nu aveau documente de identitate. Emeric Zoltan S. a prezentat o autorizaţie de vânătoare, care însă era expirată. Nicolae Mircea C. a specificat faptul că este gestionarul Fondului de vânătoare 38 Pişcolt.
La controlul maşinii, pe bancheta din spate au fost găsite două arme de vânătoare, iar în portbagaj, într-o ladă din plastic era o căprioară împuşcată. Cum autorizaţia de vânătoare prezentată la control era expirată, cele două persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei pentru cercetări.

Din verificările efectuate s-a stabilit că Emeric Zoltan S. a obţinut o autorizaţie de vânătoare individuală pentru o căprioară, vânătoarea urmând să se desfăşoare în prezenţa organizatorului de vânătoare Nicolae Mircea C., gestionarul Fondului de vânătoare 38 Pişcolt. Însă autorizaţia respectivă era expirată. Cu toate acestea, în cursul zilei de ieri, cei doi au ieşit împreună în zona localităţii Scărişoara Nouă, iar în jurul orei 17.00, în apropierea clădirii fostului pichet grăniceresc Scărişoara, Emeric Zoltan S. a împuşcat o căprioară, pe care a pus-o într-o ladă din plastic în portbagajul maşinii. Ulterior, cei doi au urcat în autoturism şi au pornit spre Pişcolt, moment în care au fost observaţi şi opriţi de poliţiştii de frontieră.
Atât vânătorul, cât şi gestionarul Fondului de vânătoare au declarat că nu au observat că autorizaţia de vânătoare este expirată.
Poliţiştii de frontieră sătmăreni îi cercetează acum pe cei doi pentru braconaj. Armele şi muniţia aferentă au fost ridicate pentru a fi predate Serviciului AEST din cadrul IPJ Satu Mare, căprioara a fost predată reprezentanţilor AJVPS, iar autovehiculul cu care cei doi au fost la vânătoare a fost indisponibilizat la S.P.F. Carei până la finalizarea cercetărilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite