Satu Mare:Începe săptămâna Europeană a IMM-ilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub egida şi coordonarea Comisiei Europene, în fiecare an se organizează Săptămâna Europeană a IMM-urilor, fiind  una din măsurile luate pentru implementarea legii europene pentru întreprinderi mici (Small Business Act).

Aceasta are loc  între 25 mai şi 1 iunie 2010, cu următoarele două motto-uri: „Propulsarea campionilor în afaceri” şi „Devin un campion al afacerilor”. Săptămâna europeană a IMM-urilor 2010 este o campanie de promovare a antreprenoriatului în Europa şi de informare a antreprenorilor despre ajutorul de care pot beneficia la nivel european, naţional şi local. Acest eveniment pune la dispoziţia IMM-urilor o gamă largă de informaţii, sfaturi, ajutor şi idei în scopul dezvoltării activităţilor acestora.
Săptămâna Europeană a IMM-urilor este coordonată de Direcţia Generală Întreprinderi şi Industrie a Comisiei Europene, dar cele mai multe evenimente din cadrul Săptămânii IMM-urilor sunt organizate de către organizaţiile şi organismele abilitate să acorde sprijin întreprinzătorilor, autorităţile locale şi regionale şi alte entităţi din ţările participante.

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Satu Mare şi-a propus ca, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Satu Mare, să organizeze pe parcursul acestei săptămâni o serie de evenimente destinate informării întreprinzătorilor, mediului de afaceri în general, asupra principalelor oportunităţi de finanţare a afacerilor.

Evenimentele vor începe în 27 mai cu deschiderea expoziţiei SAMEXPO 2010, organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor, urmată de la ora 14 (la sediul Camerei de Comerţ) de un seminar la care vor fi susţine prezentări ale principalelor programe de finanţare care pot sau vor putea fi accesate de întreprinzători. Prezentările vor fi susţinute de  invitaţi din partea unor instituţii de promovare a programelor şi serviciilor pentru IMM (Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 6 Nord-Vest SATU MARE, biroul judeţean Satu Mare al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Satu Mare).
Programul va continua în 28 mai, în sala de şedinţe a Camerei de Comerţ şi Industrie, cu un seminar la care vor susţine prezentări invitaţi din cadrul unor bănci care activează în Satu Mare şi ai Fondului de Garantare a Creditelor pentru I.M.M..
 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite