Satu Mare: Incendiu violent la spital. Simulare, mâine la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impresionante forte vor participa la exercitiu
Impresionante forte vor participa la exercitiu

Un exerciţiu de gestionare a situaţiilor de urgenţă se va desfăşura mâine la spitalul judeţean Satu Mare de la ora 11.00. Scenariul va consta într-un incendiu de proporţii care se va manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri patraţi.

Scenariu

La sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, se anunţă izbucnirea unui incendiu la etajul III al Spitalului Juteţean Satu Mare, pe secţia de ginecologie. Apelul este transferat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ SOMEŞ” iar din primele informaţii analizate reiese faptul că incendiul se manifestă violent pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp.

Conducerea Inspectoratului dispune deplasarea în zonă a tuturor forţelor şi mijloacelor de intervenţie ale Detaşamentului Satu Mare precum şi chemarea în sprijin a Secţiei de Pompieri Carei, având în vedere numărul mare de pacienţi internaţi pe secţie. Datorită efectelor incendiului se impune evacuarea secţiilor aflate la etajul III şi IV al Spitalului Judeţean iar prefectul activează parţial „Planul Roşu de Intervenţie Judeţean”.
 
La acest exerciţiu vor participa atât forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare şi Detaşamentul de Pompieri din Carei), forţe ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Poliţia Comunitară, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Serviciul de Ambulanţă Privat Dr. Coica, precum şi alte instituţii abilitate de lege în gestionarea situaţiilor de urgenţă.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite