Satu Mare: Îmbulzeală la distracţia pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noemi Mureşan (stânga) şi Vincze Vivien îşi doresc să patineze în fiecare zi
Noemi Mureşan (stânga) şi Vincze Vivien îşi doresc să patineze în fiecare zi

1.500 de sătmăreni s-au înghesuit în primele trei zile la patinoarul central din oraş. Preţurile de 7 şi 10 lei pentru ora de patinaj sunt de până la 70% mai mici faţă de cele de anul trecut.

Patru sute de persoane au patinat ieri seară, când a avut loc deschiderea oficială a patinoarului din oraş. Adus de o firmă italiană, patinoarul plasat în Piaţa 25 Octombrie va fi singura modalitate de distracţie pe periaoda iernii.

Deschidere oficială patinoar

Anul trecut, o firmă din judeţul Maramureş a amplasat un patinoar la marginea oraşului, în parcarea unui hypermarket. Deşi era singurul patinoar în oraş, afacerea nu a mers precum se aştepta investitorul.
„Anul trecut a venit o firmă din Sighetu Marmaţiei, care a amplasat un patinoar la marginea oraşului, în parcarea unui hypermarket, însă afacerea nu a fost benefică pentru investitor, chiria şi costurile de întreţinere fiind prea mari, iar clienţii prea puţini“, spune primarul Iuliu Ilyes.

400 de persoane au patinat ieri în centrul Sătmarului

Preţuri între 7 şi 10 lei
Dacă anul trecut o oră de patinaj cu patinele incluse costa 20 de lei/persoană, anul acesta italianul Franco Cersosimo nu doar că a amplasat patinoarul în cel mai accesibil loc, în centru, dar a fixat şi preţuri mai accesibile , 10 lei ora de patinaj pentru adulţi  şi 7 lei pentru copiii sub 12 ani.
„Am fost şi anul trecut la patinoarul din parcarea hypermarketului Real, însă nici nu se compară cu acesta din centru. Aici e mult mai ieftin, mai multă lume şi mai aproape de locuinţa mea. Sper să pot veni cât mai des posibil“, a spus Noemi Mureşan, elevă de 14 ani.
La fel de încântată a fost şi Vincze Vivien, de 13 ani, care apreciză că patinoarul este în  centrul oraşului. „E mult mai bine faţă de anul trecut. E un loc mai luminat, este muzică şi plin de lume. Pe lângă asta, e şi la jumătate de preţ“, spune tânăra.

Patinoar Satu Mare

Program prelungit
Datorită solicitărilor din partea sătmărenilor, firma a modificat orarul patinoarului, astfel încât în loc de 10.00 - 18.00, programul va fi de la 11.00 la 20.00 de luni până joi şi de la 11.00 la 22.00 de vineri până duminică.
„Ne aşteptăm ca în zilele următoare numărul patinatorilor să crească până la 700 pe zi, iar asta din trei motive: patinoarul este amplasat în centru, preţurile sunt mult mai mici comparativ cu ce a fost anul trecut în oraş şi cu ce oferă alte oraşe, respectiv pentru că alt loc de distracţie în aer liber nu există în oraş“, spune Ovidiu Chilinţan, managerul PR al firmei italiene.

Patinoar centru Satu Mare

Tentative eşuate
În 2009 un grup de sătmăreni a propus deschiderea unui patinoar în cartierul Micro 17, în bazinul abandonat din Parcul UFO, însă proiectul a eşuat. „Vremea nu a ţinut cu ei. Am avea nevoie de 3 - 4 săptămâni cu temperaturi sub zero grade Celsius ca acest patinoar să poată funcţiona“, a spus astăzi primarul Iuliu Ilyes.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite