Satu Mare: I-au luat copilul cu forţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelia Pop ameninţă că va intra în greva foameni dacă nu îşi primeşte înapoi copilul
Aurelia Pop ameninţă că va intra în greva foameni dacă nu îşi primeşte înapoi copilul

O asistentă maternală disponibilizată spune că fetiţa pe care a crescut-o timp de 8 ani i-a fost luată cu forţa de autorităţi. Aurelia Pop a atacat în justiţie decizia Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi speră să îşi primească înapoi copilul.

O sătmăreancă de 52 de ani, asistent maternal profesionist, ameninţă că va intra în greva foamei pentru a-şi recupera fetiţa pe care a crescut-o de la un an şi două luni şi pe care a pierdut-o când a fost disponibilizată. Timp de opt ani, Aurelia Pop a fost angajată ca asistent maternal şi a avut grijă de Eva Gőrcsi. Minora i-a fost luată şi transferată într-o altă familie maternală din localitatea Botiz, atunci când conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului i-a desfăcut contractul de muncă. „O să fac şi greva foamei dacă e nevoie. Îmi vreau copila înapoi. În data de 9 iunie au venit după ea cu poliţia şi cu un executor. Au luat-o fără voia ei. Fetiţa plângea şi se ruga de mine să o ascund, iar juristul mă ameninţa cu închisoarea pentru că, spunea el,  influenţez copilul“, a declarat Aurelia Pop.

În prima zi după dureroasa despărţire, Eva Gőrcsi a fugit de la familia la care a fost încredinţată. „Noaptea la ora 3 a fugit de acasă, iar poliţiştii au găsit-o în prima staţie de carburanţi de pe strada Botizului. A mers pe jos kilometri întregi pentru că vroia să vină la mine. Ei spun că mi-au luat-o pentru că sunt bolnavă şi nu mă mai pot ocupa de ea. M-am îmbolnăvit de diabet tocmai pentru că mi-au luat copilul“ , spune sătmăreanca.

Lipsa condiţiilor de trai
Fetiţa a fost luată după ce Tribunalul Satu Mare a emis o ordonanţă preşedinţială în acest sens. Aurelia Pop a făcut recurs la această decizie la Curtea de Apel Oradea. „Fetiţa a fost luată de la doamna Pop din mai multe motive. Unul dintre acestea este desfacerea contractului de muncă şi altul lipsa condiţiilor de trai. În ultima perioadă mama maternală nu se mai ocupa de ea, aceasta fiind bolnavă. Dacă instanţa de la Oradea va decide ca fetiţa să se întoarcă în sânul fostei familii, atunci ea se va întoarce la doamna Pop. În prezent locuieşte cu o soră la o altă familie din Botiz“, a spus Adina Maier, şefa Serviciului de Asistenţă Maternală din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Satu Mare. În judeţuul Satu Mare, 50 de asitenţi maternali au fost disponibilizaţi după aplicarea măsurilor de reducere a cheltuielilor în sectorul bugetar.

Citat: Au luat-o fără voia ei. Fetiţa plângea şi se ruga de mine să o ascund. Aurelia Pop, asistent maternal

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite