EXCLUSIV(UPDATE): A spart maşina unui infractor, descoperind un adevărat "depozit de arme"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surpriză de proporţii pentru un hoţ de 20 de ani, care a găsit în maşina pe care a spart-o pentru a fura un casetofon, un adevărat "depozit de arme". Trei din cele şapte arme din maşină au fost furate de Megyesi Norbert în dimineaţa zilei de duminică, şi alte patru au fost descoperite de poliţişti în maşina infractorului Vasile Marina, arestat şi el pentru şapte infracţiuni.

UPDATE: ora 13.00

Potrivit unei surse judiciare noficiale, autoturismul din care Megyesi Norbert a furat cele trei arme de vânătoare, îi aparţinea lui Vasile Marina, de 34 de ani, arestat la data de 2 noiembrie, după ce la data de 6 octombrie acesta a evadat din sediul Poliţiei, unde era reţinut pentru săvârşirea a 3 infracţiuni la regimul circulaţiei. El este cercetat acum şi pentru fals privind identitatea, furt calificat dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Autoturismul marca Ford Scopryo, din care Megyesi a sustras cele trei arme, era plin de alte obiecte valoaroase, printre care alte patru arme, bijuterii şi obiecte furate anterior de Vasile Marina, de 34 de ani, cercetat pental, fiind arestat preventiv, pentru comiterea a şapte infracţiuni.

Megyesi Norbert de 20 de ani din Satu Mare este cercetat penal după ce duminică dimineaţa la ora 3.00, a fost prins cu trei arme de vânătoare cu muniţie. Tânărul a furat armele dintr-un autoturism pe care l-a spart iniţial pentru radio-casetofon. În timp ce încerca să fugă, la 10 metri de la locul faptei, el a fost prins de o patrulă a poliţiei municipale.
Pe parcursul cercetărilor efectuate ieri, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare au efectuat percheziţia autotursimului în care tânărul a găsit armele, descoperind şi alte arme şi obiecte de valoare. „Ieri dupămasa Judecătoria Satu Mare a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, Megyesi Norbert fiind cercetat penal pentru furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. El riscă închisoare de la 3 la 15 ani”, spune Cardonel Felix Mureşan, purtătorul de cuvânt al Judecăoriei Satu Mare, secţia Penală.
Din punct de vedere al apărării, avocatul lui Megyesi Norbert, Adrian Cozma, spune că, pe lângă infracţiunea care s-a comis de clientul său, s-a produs şi o descoperire importantă. „S-a descoperit un adevărat „depozit de muniţie“, despre care organele de poliţie nu ştiau nimic. Clientul meu şi-a recunoscut fapta, acela de furt calificat, şi nu era recidivist. Consider că nu se impunea luarea măsurii de arestare preventivă, deoarece nu există suficiente probe din care să reiasă că Megyesi prezintă pericol pentru ordinea publică. Astfel, am făcut recurs, iar dosarul a fost înaintat la Tribunalul Satu Mare“, spune Adrian Cozma, apărătorul.
Dosarul a fost înaintat la Tribunalul Satu Mare, iar cercetările în caz continuă.

Revenim cu detalii!

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite