Satu Mare: Gravidă moartă în Spitalul Județean!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O gravidă de 39 de ani, însărcinată în 27 de săptămâni, a murit miercuri, la ora trei dimineața, în Spitalul Județean Satu Mare. Potrivit directorului medical al spitalului, Cristian Rusu, femeia fusese transportată de urgență la spital duminică, cu ambulanța, după ce-și neglijase sarcina. Conducerea spitalului exclude culpa medicală.

O comisie a Direcției de Sănătate Publică investighează circumstanțele în care s-a produs moartea femeii și va trimite un raport la Ministerul Sănătății. Adrian Marc, managerul spitalului și Cristian Rusu, directorul medical au exclus din start posibilitatea ca de decesul femeii să se facă vinovat personalul din spital. Potrivit declarațiilor lui Cristian Rusu, femeia a fost adusă la Spitalul Județean Satu Mare cu ambulanța, duminică noaptea, fiind predată medicilor de la Unitatea de Primire Urgențe, care au internat-o.

A ieșit din spital fără învoire medicală

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian, a declarat că femeia prezenta la internare dureri abdominale și sângerări, iar după investigațiile medicale de la Unitatea de Primire Urgențe, aceasta a fost internată la Ginecologie. „Femeia provenea din mediul rural, era de etnie rromă și era  indisciplinată. Fusese luată în evidența medicului de familie ca gravidă, însă nu și-a făcut analizele de rutină niciodată. A făcut un diabet de sarcină de care s-a aflat doar la Unitatea de Primire Urgențe, când a sosit la spital. I s-a dat insulină, însă ulterior, femeia a facut un stop cardio respirator” a declarat Demian. Femeia a fost mutată la ATI, unde medicii au încercat timp de 40 de minute să o resusciteze, însă fără succes.

Surpriză terapeutică

„Femeia a oferit o surpriză terapeutică. Nu se aștepta nimeni ca o femeie de 38 de ani să facă infarct. La internare i s-a descoperit un diabet incredibil, care ar fi putut fi depistat din timp dacă și-ar fi vizitat măcar o dată medicul de familie pe durata sarcinii” a declarat directorul medical Cristian Rusu.  Potrivit afirmațiilor sale, femeia a fost indisciplinată și după internare. „A ieșit din spital fără aviz medical, fără să anunțe pe nimeni. A fost internată duminică, iar luni a lipsit din spital. N-o fi spitalul închisoare, dar femeia a ieșit fără să dea nimănui de știre, a dispărut câteva ore” a declarat Rusu.  
Medicii legiști care au efectuat autopsia au stabilit că femeia a decedat în urma unui stop cardio-respirator. Pacienta era o fumătoare agresivă și avea un nivel ridicat al coleserolului. Femeia era căsătorită și avea trei copii.

Urmăriți evoluția anchetei medicale pe satu-mare.adevarul.ro

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite