Satu Mare: Funcţionarii Prefecturii, în goană prin ţară cu girofarul pornit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotoreporterii Click i-au surprins pe funcţionarii sătmăreni în „misiune“ «La Cocoşatu»
Fotoreporterii Click i-au surprins pe funcţionarii sătmăreni în „misiune“ «La Cocoşatu»

Angajaţii Prefecturii Satu Mare au fost surprinşi la sfârşitul săptămânii trecute în Bucureşti rulând cu 150 km/oră cu girofarul pornit. Potrivit legii, girofarul se poate folosi doar în misiune. Şoferul Prefecturii, cel care a avut iniţiativa de a folosi girofarul, spune că misiunea lui a fost aceea de a ajunge de două ori mai repede acasă.



Funcţionarii Prefecturii Satu Mare au fost surprinşi de reporterii Click, la sfârşitul săptămânii trecute, în Bucureşti, rulând cu 150 km/oră, cu girofarul pornit. Codul rutier stipulează că, lumina albastră, cea folosită în acest caz de angajaţii Prefecturii, obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere. Şoferul Prefecturii Satu Mare este cel care a avut iniţiativa de a folosi girofarul mobil cu care este echipat Touareg-ul instituţiei, spunând că misiuniea lui era să ajungă cât mai repede acasă. „Fără girofar, făceam vreo 12-14 ore. Aşa am ajuns în 7-8 ore“, spune Radu Pop. El va fi mustrat de prefectul Radu Giurcă şi riscă chiar şi o penalizare. „Îl voi lua la întrebări pe şofer să vedem ce s-a întâmplat exact. Eu am folosit girofarul la maşina institiţiei doar când a fost aici şeful statului sau primul ministru. Girofarul se foloseşte în anumite situaţii speciale“, a declarat prefectul Radu Giurcă.

«Fără girofar, făceam vreo 12-14 ore. Aşa am ajuns în 7-8 ore» - Radu Pop, şoferul Prefecturii

Fotoreporterii Click i-au surprins pe funcţionarii sătmăreni rulând cu 150 de km/oră cu girofarul pornit


Au plecat de la mititei cu girofarul pornit

Patru funcţionari ai Prefecturii au participat la un concurs în capitală. Şi pentru că deplasarea cu trenul sau cu avionul ar fi costat destul de mult, prefectul a vrut să facă economie şi i-a trimis pe angajaţi cu maşina instituţiei, VW Touareg-ul albastru al instituţiei. „A fost concursul de ocupare a funcţiei de şef Serviciu Resurse Umane, la care a candidat Monica Sopoian, angajată în cadrul instituţiei. Alţi trei colegi au fost în comisie, respectiv Eugen Chiorean, Cristian Secară şi Gabriela Felder. Am preferat să îi trimit cu maşina pentru a face economii“, spune prefectul Radu Giurcă. După ce a terminat cu examenele, delegaţia de la Satu Mare s-a oprit să mănânce nişte mici „La Cocoşatu“. „Ne-am oprit într-adevăr la acest restaurant, am mâncat nişte mici şi ne-am pornit spre Satu Mare. Şoferul este cel care a pornit girofarul, este în atribuţia lui să se ocupe de aceste lucruri. De fapt eu nici nu mi-am dat seama dacă aveam sau nu girofarul pornit“, spune Eugen Chiorean, şeful Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii Satu Mare. După ce au petrecut la restaurant, cei patru funcţionari au plecat în grabă spre Satu Mare. Fotoreporterii Click! au surprins maşina Prefecturii pe DN1 gonind cu 150 de km la oră şi cu girofarul pornit, deşi potrivit legii, girofarul poate fi folosit doar în misiune.

Fotoreporterii Click i-au surprins pe funcţionarii sătmăreni în misiune „La Cocoşatu“
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite