Satu Mare: Vasile Apati, fost director 11 ani, a amanetat verigheta soţiei ca să achite întreţinerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătmăreanul care i-a cerut prefectului să fie eutanasiat a amanetat aur pentru plata întreţinerii. Vasile Apati este revoltat că nu îşi găseşte un loc de muncă şi nici nu se poate pensiona anticipat. Ieri a amanetat verigheta soţiei ca să poată plăti întreţinerea.

Vasile Apati a şocat prin cererea sa de eutanasiere, pe care a adus-o la cunoştinţa prefectului de Satu Mare, Radu Giurcă, care îl primise în audienţă. Bărbatul în vârstă de 62 de ani  susţine prin gestul său nu vrea spectacol, ci doreşte să atragă atenţia asupra situaţiei dificile în care se găsesc persoanele care mai au puţin până la pensie şi nu se pot anhaja.  Cu studii liceale la Colegiul Mihai Eminescu şi superioare la Institutul Tehnic Minier din Baia Mare, absolvite în anul 1984, sătmăreanul a ajuns în momentul de faţă să nu aibă absolut niciun venit.
Apati a trimis peste 30 de CV-uri la firme pentru a se angaja, dar s-a lovit peste tot de refuzul patronilor. „Peste tot mi se aruncă sub nas vârsta mea. Un patron de spălătorie auto mi-a spus că nu sunt bun nici măcar la spălat maşini. Altul că doreşte să formeze o echipă tânără şi nu vrea să mă ţină pe mine până pot intra legal la pensie“, spune Apati.
Pe parcursul anilor a lucrat atât în ţară, cât şi în străinătate şi a ocupat funcţii importante în mai multe firme. Din 1997 până în 2008 a fost director de sucursală şi director zonal la firma sătmăreană SC Gimarom SRL, producător de parbrize şi sticlărie. Din 2008 până anul trecut în luna ianuarie a lucrat la o firmă  de unde a fost disponiblizat din cauza recesiunii. „Eu ridic glasul pentru toţi cei care sunt în situaţii similare. Sunt conştient că nu sunt singurul“, spune Apati.
Nu are niciun venit
Vasile Apati este căsătorit şi are o fată plecată de mai mulţi ani în Franţa. Din cauză că nici el şi nici soţia lui nu au vreun venit, fiica lor îi mai ajută cu banii de întreţinere, sumă care depăşeşte 700 de lei lunar. Soţia lui a lucrat până în 2010, când şi-a pierdut locul de muncă de la societatea sătmăreană Librasam. Pe vremea când era director, Apati a contractat şi un credit în valoare de 48.000 de lei pentru a-şi amenaja locuinţa, iar acum a ajuns să nu îşi mai poată plăti ratele. „Nu mai ştiu cum să ne descurcăm. Maşina am vândut-o deja pentru a-mi achita restanţele la credit şi am venit în oraş pentru a vinde verigheta soţiei pentru că nu mai avem ce pune pe masă“, a spus ieri Vasile Apati.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite