Satu Mare: Fetiţă de trei ani, opărită cu apă, transportată la Spitalul de Arşi din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de trei ani şi şapte luni din localitatea Halmeu a fost transportată, astăzi, la Spitalul de Arşi „Grigore Alexandrescu“ din capitală cu un elicopter SMURD după ce a suferit arsuri de gradul II B pe 25-30% din suprafaţa corporală.

Surse neoficiale din cadrul spitalului au precizat că micuţa s-a opărit cu apă fierbinte. Incidentul s-a petrecut în seara zilei de miercuri, 16 martie, în prezenţa bunicii fetei.


Minora a fost internată de urgenţă pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă în seara zilei de 16 martie după ce a suferit arsuri cu lichid fierbinte în regiunea pubiană, membrul inferior stâng şi parcelar antebraţul stâng şi membrul inferior drept. Pacienta a fost preluată de medicii de gardă Alexei Cazacu, chirurg plastician şi Roxana Rugea medic ATI. Într-o primă fază medicii i-au efectuat toaleta plăgii arse şi i-au aplicat tratament de reechilibrare hidroelectrolitică.

După operaţiunile de evaluare şi stabilizare a minorei, având în vedere protocolul privind transferul imediat al pacienţilor arşi în centre de arsuri, s-a luat decizia de transfer a micuţei  într-un centru specializat pentru arşi.

Conducerea spitalului menţionează că starea pacientei, în momentul transferului era stabilă, funcţiile vitale de bază stabile,  respectiv  reechilibrată din punct de vedere hidroelectrolitic.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite