Satu Mare: „Experimentul“ cu deţinuţi la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci deţinuţi ce formează trupa de teatru „Poarta”, din cadrul Penitenciarului Satu Mare prezintă un spectacol de teatru pentru publicul sătmărean în această sâmbătă.

Cinci persoane private de libertate din trupa de teatru Poarta, a Penitenciarului Satu Mare, prezintă sâmbătă seara spectacolul de teatru „Experimentul“.
Deţinuţii au fost pregătiţi de actorul sătmărean Radu Botar, încă de anul trecut din toamnă pentru a participa la Festivalul de Teatru al Deţinuţilor din România.
„Cele cinci persoane au pregătit un spectacol teatral alături de actorul Radu Botar. Acest spectacol a fost filmat şi transmit unei comisii de la Bucureşti, pentru evaluare.
Trupa sătmăreană a fost selectată pentru a prezenta spectacolul la Teatrul Nottara, din capitală la începutul lunii noiembrie“, spune Raluca Dimulescu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Satu Mare.
Experiment de neuitat
„Experimentul“ este un cu adevărat plăcut şi pentru cei cinci deţinuţi. Ei au avut posibilitatea de a se face remarcaţi într-o activitate de recreere şi în acelaşi timp şi de reintegrare în societate.
„La fel ca alte activităţi asemănătoare, şi teatrul este una din activităţile recunoscute ca fiind utile pentru persoanele private de libertate să se reintegreze în societate, iar faptul că prin munca lor şi eforturile depuse ei au fost selectaţi să participe la festival este îmbucurător“, mai spune Raluca Dimulescu.
Fapte în oglindă
Piesa a mai fost prezentată la Satu Mare la Centrul Cultural G.M. Zamfirescu la sfârşitul lunii septembrie, respectiv la Teatrul Nottara la începutul lunii noiembrie anul trecut.
„Experimentul“ este povestea acestor persoane private de libertate şi a dorinţei de a sparge bariera dintre afară şi înăuntru. E vorba de curajul de a privi oamenii în ochi, indiferent de faptele persoanelor, un fel de oglindă pe ambele părţi.
Publicul sătmărean poate viziona piesa sâmbătă seară, începând cu ora 18.00, urmată de one-man-show-ul lui Radu Botar – Bufonul Regelui, de la ora 19.00. Ambele spectacole vor avea loc în Sala Studio a Teatrului de Nord, iar preţul unui bilet este de 10 lei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite