Satu Mare: Evenimente ecologice de „Ziua Mondială a Zonelor Umede”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Satu Mare Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare organizează semianrii şi cursuri pe teme ecologice cu ocazia „Zilei Mondiale a Zonelor Umede”. Această zi, de 2 februarie, se sărbătoreşte anual, din 1997 până în prezent.

„Ziua Mondială a Zonelor Umede” este ziua ce marchează adoptarea Convenţiei asupra zonelor umede în oraşul iranian Ramsar, pe malul Mării Caspice, convenţie adoptată în 2 februarie 1971. Din 1997 însă, agenţiile guvernamentale, organizaţiile non-guvernamentale dar şi cetăţenii de la toate comunităţile au întreprins acţiuni menite să sensibilizeze opinia publică asupra valorilor şi beneficiilor zonelor umede.
După ce ONU a declarat 2011 ca find „Anul Internaţional al Pădurilor”, anul acesta, ziua de 2 februarie va avea ca temă „Zonele umede şi pădurile”. Cu acest prilej, APM Satu Mare, în parteneriat cu Direcţia Silvică Satu Mare, organizează diferite activităţi de informare şi conştientizare a importanţei păstrării integre a zonelor umede şi a pădurilor. În acest sens, marţi şi joi, APM organizează activităţi la Liceul Teologic Ortodox mâine începând cu ora 10.00, respectiv la Complexul de Educaţie Ecologică „Casa Verde” joi, de la aceeaşi oră. La cea din urmă locaţie vor participa elevi de la Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite