Satu Mare: Evacuaţi de poliţişti din casele ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii comunitari au scos cu forţa o familie de rromi care locuia într-o cabană improvizată în zona Ostrovului. Angajaţii firmei de salubritate din oraş au demolat toate cele şase construcţii ilegale din zonă.

Reprezentanţii Primăriei, ai Poliţiei Comunitare şi ai societăţii Florisal, firma de salubrizare a oraşului, au demolat astăzi toate imobilele improvizate de ţigani din zona Ostrovului.

image

Locatarii celor şase cabane improvizate au fost anunţaţi încă de ieri să elibereze adăposturile pentru că se trece la demolarea construcţiilor. Cu toate acestea, o familie de rromi, Murşa, formată din opt membri, nu a ţinut cont de somaţia reprezentanţilor primăriei.
„Am locuit aici atâţia ani şi acum vor să ne scoată pe stradă aşa cum suntem, bătrâni, copii şi oameni grav bolnavi. Acum 11 ani ne-au luat casele, iar acum ne lasă şi fără amărâta asta de cabană”, spune Alexandru Murşa, cel mai bătrân membru al familiei.

image

Cei 8 membri ai familiei trăiesc în două încăperi mici. Niciunul dintre ei nu lucrează. „Când am mers la lucru ne-au refuzat pe motivul că suntem prea „bruneţi”. Când copiii au mers la şcoală, au fost trimişi acasă pe acelaşi motiv. Eu am leucemie, unde să mai merg la lucru?”, povesteşte Ileana Murşa, una dintre ocupantale cabanei făcute din cartoane şi scânduri.
Oamenii au protestat astăzi, când s-au trezit cu poliţiştii comunitari la uşa locuinţei. Ei spun că nu au unde să se mute şi ameninţă că îşi vor instala lucrurile în faţa Palatului Administrativ, în care funcţionează Primăria.

Locuri în blocurile din cartier


Poliţiştii comunitari i-au obligat pe oameni să îşi adune lucrurile din locuinţe, ameninţându-i că altfel vor rămâne fără ele. Când cei de la Florisal au început demolarea locuinţei, oamenii au început să strige şi să se plângă că nu au unde să se mute.

image

Reprezentantul Serviciului pentru Administrarea Domeniului Public din cadrul Primăriei, Iosif Dragoş, spune că oamenii au fost avertizaţi să-şi caute alte locuinţe, pentru că de aici vor fi nevoiţi oricum să se mute.
„Şi mie mi-e milă de ei, dar nu avem ce să facem, executăm ordinul primarului. Li s-a comunicat foarte clar că locuinţa este ilegală şi li s-au oferit locuri în blocurile din cartier. Acolo, deşi nu ar avea condiţii excelente, oricum le-ar merge mai bine decât în casele astea de lemn şi vinilin”, spune Dragoş Iosif.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite