Satu Mare: Emanuel Gyenes atacă raliul Dakar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mani va concura cu o motocicletă KTM 690 Rally
Mani va concura cu o motocicletă KTM 690 Rally

Sătmăreanul de 26 de ani va participa, în luna ianuarie, la cea mai grea cursă de anduranţă din lume pe o motocicletă KTM 690 Rally. Tânărul este la a treia participare la Dakar. În 2007 a obţinut locul 9 la debutanţi, iar un an mai târziu a abandonat din cauza unei accidentări.

Unul dintre cei mai titraţi sportivi sătmăreni, Emanuel Gyenes se pregăteşte pentru a treia participare la cea mai grea cursă de anduranţă din lume, Dakar rally-raid, care va avea loc la începutul lunii ianuarie. El a mai participat la Dakar în 2007, când s-a clasat pe locul 9 la debutanţi şi pe locul 46 în clasamentul general, dar a concurat şi în 2008, când a fost nevoit să abandoneze din cauza unei accidentări.
La ediţia din 2011 a raliului, sătmăreanul va face echipă cu Marcel Butuza, finanţatorul echipei Vectra Team din Braşov. „În cazul în care nu vom avea probleme tehnice importante sau erori de navigare, eu sper într-o clasare în primele 20 de locuri din totalul de 250. În primele trei zile nu vreau să mă forţez prea tare pentru că în acest interval abandonează competiţia 20-30% dintre concurenţi”, spune Emanuel Gyenes sau Mani, cum îi spun prietenii.
Pentru a fi în formă, Mani se antrenează zilnic. El pune accent mai mult pe pregătirea fizică ca să evite o eventuală acidentare, dar nu neglijează nici antrenemantul pe motocicleta KTM 690 Rally, cu care va participa la cel mai mare raliu din lume. În Satu Mare, tânărul de 26 de ani se antrenează în zona Negreşti-Oaş, dar se deplasează frecvent la Braşov, acolo unde exiswtă spaţii amenejate pentru acest sport.
Palmares impresionant
Emanuel Gyenes a participat la primele concursuri în urmă cu mai bine de zece ani „la bordul“ unui Kawasaki modest. A obţinut două victorii în competiţia Red Bull Romaniacs, la clasa Experţi-echipe, două titluri de campion naţional de enduro în anii 2005 şi 2007, două titluri naţionale la endurocros în 2006 şi 2007 şi o medalie de argint la International Six Days Enduro 2007. La Raliul Faraonilor 2008 a ocupat în final locul şase în clasamentul general şi locul doi la categoria Rally Extrem. La toate acestea, se mai adaugă nenumăratele victorii în competiţii locale sau naţionale.
Emanuel Gyenes a mai participat la Dakar în 2007, când a luat locul 9 parca la debutanti si 46 la clasamentul general si in 2008 era intre primii numai ca s-a accidentat si a trebuit sa bandoneze
Raliu de 9.000 de kilometri
Raliul Dakar este cea mai grea cursă de anduranţă din lume, ediţia din 2011 desfăşurându-se pe o distanţă de 9.000 de kilometri. Pornirea are loc din Buenos Aires, iar cei 430 de concurenţi de 51 de naţionalităţi vor străbate pe parcursul celor 16 zile de competiţie Victoria, Cordoba, San Miguel de Tucuman, Calama şi se vor întoarce pe un alt traseu înapoi la Buenos Aires.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite