Satu Mare: Elevi prinşi în baruri în timpul orelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de proximitate au prins în doar o lună aproape 60 de elevi în baruri în timpul orelor de şcoală. Poliţiştii spun că cele mai frecventate localuri sunt sălile de biliard şi barurile din centrul oraşului.

Poliţiştii de proximitate din Satu Mare au depistat de la începutul anului şcolar 58 de elevi care erau în baruri în timpul orelor de curs. Scuza cea mai des întâlnită pe care o invocă elevii atunci când sunt prinşi în localuri este că au oră liberă. „Majoritatea elevilor motivează că nu au cursuri sau că au oră liberă. Cei care frecventează şcolile cu profil tehnic se scuză că au cursuri numai de la ora 11.00. Am efectuat 26 de controale de la începutul anului şcolar, în intervalul orar 10.00-12.00, iar rolul acestor controale este de a combate absenteismul şcolar”, a declarat Marius Mureşan, şeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.

Sălile de biliard, preferate de elevi
Poliţiştii de proximitate spun că pe cei mai mulţi dintre elevi îi găsesc în sălile de biliard. „Sălile de biliard sunt locurile cele mai frecventate de elevi, dar îi găsim şi în baruri, mai ales în cele din zonele centrale”, a mai spus Marius Mureşan. Cei 58 de elevi chiulangii depistaţi din 15 septembrie până acum au fost prezentaţi direcţiunii şcolilor şi au fost avertizaţi. Unii dintre ei s-au ales chiar cu eliminarea din şcoală pentru trei zile. „De fiecare dată îi chemăm şi pe părinţii la şcoală şi le spunem ce fac copiii lor, însă unii dintre ei se implică mai mult în educarea tinerilor, alţii mai puţin. Dacă sunt la prima abatere de acest gen primesc doar un avertisment scris şi verbal. La a doua abatere luăm măsuri mai drastice. Anul trecut am avut elevi la care le-am scăzut notele la purtare din această cauză”, a declarat Valeriu Neagu, directorul Grupului Şcolar „Ion I.C Brătianu“.
Elevii care încalcă în repetate rânduri regulile din şcoală, în special cele legate de absenteism, sunt eliminaţi pe o perioadă de trei zile şi prestează muncă în folosul şcolii. „În cele trei zile în care nu sunt primiţi la cursuri sunt puşi absenţi şi trec la muncă în folosul şcolii. Lucrează în atelierele instituţiei sau la bibliotecă. Totodată sunt obligaţi să recupereze lecţiile pierdute”, a precizat Roxana Iştoc, directorul educativ al şcolii.
La Grupul Şcolar „Ion I.C Brătianu“, un elev care a acumulat peste 60 de absenţe, a fost exmatriculat.

Citat:
Majoritatea elevilor motivează că nu au cursuri sau că au oră liberă, Marius Mureşan, şeful Serviciului de Ordine Publică IPJ


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite