Satu Mare: Economistul care pescuieşte mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Oros şi Cirpian Savu (dreapta) sunt mândri de premiile obţinute
Robert Oros şi Cirpian Savu (dreapta) sunt mândri de premiile obţinute

Ciprian Savu a câştigat la un concurs internaţional de pescuit 6.000 de lei alături de partenerul său. Pe lângă premiul obţinut în Ungaria, în septembrie, cei doi pescari sportivi au mai câştigat împreună un premiu de 8.000 de lei, cel mai mare din cariera lor, tot în ţara vecină. 

Masterand în Economia Afacerilor, Ciprian Savu, în vârstă de 35 de ani din Satu Mare, a intrat în rândurile pescarilor pe când era copil. A participat la peste 30 de competiţii de pescuit naţionale şi internaţionale. Numărul celor judeţene nu şi-l mai aminteşte. Preferă competiţiile internaţionale pentru  schimbul de experienţă şi, bineînţeles, pentru că valoarea premiilor este mult mai mare. 

Pescuieşte de la vârsta de şase ani, când a ieşit împreună cu familia la pescuit şi de atunci nu îşi aminteşte vreun moment în care să se fi despărţit de acest hobby. Un hobby care, recunoaşte, necesită mult timp liber şi bani.  „Prima undiţă mi-am făcut-o singur din vergele de alun, iar părinţii mei, văzând că mă chinuiesc cu ea, mi-au cumpărat una nouă de la magazin“, îşi aminteşte Ciprian. În prezent, sătmăreanul se pregăteşte pentru calificările la Campionatul Mondial.

Palmares impresionant
Membru al Asociaţiei Pescarilor, Ciprian Savu este unul dintre pescarii profesionişti, care, cu timpul a reuşit să adauge medalii în palmares la competiţiile din ţară şi străinătate. Există mai multe tipuri de pescuit, iar Ciprian a avut cele mai remarcabile performanţe la crap.
Ultima competiţie internaţională la care au participat Ciprian Savu şi partenerul său, Robert Oros, le-a adus locul trei şi un premiu de 6.000 de lei. Competiţia a avut loc în septembrie, pe lacul lacul Palotasi, din Ungaria, şi au participat pescari din Germania, Anglia, Austria, România şi Ungaria. Dar aceasta nu este cea mai mare sumă câştigată de cei doi. Tot în Ungaria, ei au câştigat, în urmă cu doi ani, o competiţie internaţională şi un premiu de 8.000 de lei. Competiţia s-a desfăşurat într-un interval de patru zile şi patru nopţi pe lacul Maconka. „Concursurile se organizează de multe ori săptămânal, iar, în prezent s-a ridicat ştacheta în ceea ce priveşte premiile din aceste competiţii. Premiile depăşesc de  multe ori mia de euro“, mai spune Ciprian.

Echipament de mii de euro
Pescuitul este un sport care dezvoltă spiritul competitiv dacă este practicat multă vreme. Competitivitatea necesită echipamente, care, de multe ori au preţuri ce depăşesc câteva mii de euro, dar se amoritzează odată cu premiile câştigate. „Dacă vrei să fii competitiv, trebuie să ai echipamente. 90% din pescarii profesionişti folosesc astfel de echipamente, al căror preţ trece uneori de 20.000 de lei. Acest echipament se strânge în ani de pescuit din bani proprii şi din sponsorizări. De obicei, producătorii de echipamente sunt şi sponsorii competiţiilor şi îşi promovează astfel produsele“, spune Ciprian Savu.

Cifre:  20.000  de lei este valoarea echipamentului pe care îl are Ciprian Savu 

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite