Satu Mare: Dosar penal pentru vânătoare de pisică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Bogdand s-a ales cu un dosar penal pentru uz de armă letală fără drept şi vânătoare fără autorizaţie, după ce duminică noaptea a ieşit la vânătoare de pisică în pădurea Gyarmat din apropierea oraşului Ardud.

„Auzind o împuşcătură, duminică spre luni noaptea în jurul orei 23.30, poliţiştii ardudeni s-au deplasat la pădurea Gyarmat, unde l-au găsit pe Claudiu D. De 27 de ani din Bogdand având asupra sa o armă de vânătoare pentru care nu avea drept de utilizare şi nici autorizaţie de vânătoare. Bărbatul a declarat poliţiştilor că a tras după o pisică, dar nu s-a descoperit niciun cadavru. Cu toate acestea, bărbatului i-au fost întocmite acte premergătoare începeri urmăriii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de armă letală fără drept şi vânătoare fără autorizaţie. Dacă se descoperea şi cadavrul vreunui animal împuşcat, el era cercetat penal pentru braconaj”, spune Ana Lăpuşte-Mălăescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.
Arma de vânătoare a bărbatului a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal. El riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru deţinerea armei fără drept şi de la 3 la 7 ani sau amendă de la 5.000 la 25.000 de lei pentru vânătoare fără autorizaţie.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite