Satu Mare: Doi cetăţeni ucrainieni sunt arestaţi preventiv pentru contrabandă cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coletele au fost descoperite la 1.500 de metrii de frontiera cu Ucraina
Coletele au fost descoperite la 1.500 de metrii de frontiera cu Ucraina

Doi cetăţeni ucrainieni sunt arestaţi preventiv pentru 29 de zile după ce sâmbătă dimineaţă în jurul orei 4.45 au fost prinşi de poliţiştii de la Negreşti Oaş în timp ce transportau mai multe colete cu ţigări cu timbru fiscal ucrainean. În apropierea frontierei româno-ucrainiene poliţiştii au descoperit 33.000 de pachete de ţigări în valoare de 140.000 de lei.

66 baxuri de ţigări descoperite de poliţiştii de frontieră de la Negreşti

Doi cetățeni ucraineni au fost arestați preventiv pentru contrabandă după ce poliţiştii de frontieră de la Negreşti i-au surprins în timp ce încercau să introducă ilegal în România ţigări de contrabandă. Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 4.45, poliţiştii de frontieră au observat cu ajutorul aparatului de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 1.500 metri de frontiera româno-ucraineană spre interior, un grup de persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România transportând mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au somat verbal grupul să se oprească însă au fost ignoraţi. Grupul de persoane a profitat de terenul accidentat şi împădurit şi au fugit spre lina de frontieră însă poliţiştii i-au oprit cu mai multe focuri de armă trase în plan vertical. Două persoane au fost reţinute. 

La cercetarea terenului au fost descoperite 66 de colete ambalate în folie neagră, în care se aflau 33.000 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, în valoare totală de aproximativ 140.000 RON.

Cele două persoane, care nu vorbesc limba română, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră din Negreşti pentru cercetări. Cei doi, un bărbat de 42 de ani şi un tânăr de 28 au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România pentru a transporta ţigări de contrabandă. Totodată, poliţiştii de frontieră sătmăreni au informat autorităţile ucrainene despre eveniment şi vor efectua cercetări în comun.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale pentru contrabandă, intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat şi tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, fiind prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş cu propunerea de arestare preventivă. Judecătoria Negreşti a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru 29 de zile iar autorităţile continuă cercetările. 


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite