Satu Mare: Doar trei magistraţi stagiari au fost promovaţi pe cele 13 posturi vacante din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un singur judecător şi doi procurori stagiari sătmăreni au promovat examenul de capacitate al Institutului Naţional al Magistraturii sesiunea august-decembrie 2010. Cei trei noi magistraţi îşi pot ocupa câte un post din cele 13 disponibile la Judecătoria respectiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Negreşti sau Carei.

Judecătoarea Ana-Maria Atanasescu, respectiv procurorii Anca Ştefania Iovan şi Lucian Dieac sunt cei trei sătmăreni care anul acesta au reuşit să promoveze examenul de capacitate în urma celor doi ani de formare continuă la Institutul Naţional al Magistraturii. Cei trei, alături de alţi 72 noi judecători şi 93 noi procurori vor putea opta în ordinea mediilor la una din cele 248 de funcţii de judecători existente în Judecătoriile a 113 oraşe, respectiv pentru cele 215 posturi de procurori existente la Parchetele de pe lângă Judecătoriile a 108 oraşe.
În judeţul Satu Mare, din cele 4 posturi de judecător de la Judecătoria Satu Mare, 2 posturi la Judecătoria Carei şi 2 psoturi la Judecătoria Negreşti Oaş, doar un singur post se va ocupa de către sătmăreanca care a promovat examenul. La nivelul Parchetelor, din cele 4 posturi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi singurul post de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, doar 2 urmează să fie ocupate de cei doi sătmăreni. Celelalte 10 posturi vacante fie vor rămâneneocupate până la organizarea unui nou concurs de admitere în magistratură ori a unui nou examen de capacitate, fie vor fi ocupate de alţi candidaţi admişi la examenul actual, chiar dacă aceştia provin din alte oraşe.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite