Satu Mare: Deţinuţii dresează câinii comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii vor participa, alături de specialişti, la dresarea câinilor comunitari, care vor fi apoi oferiţi spre adopţie sătmărenilor. Programul derulat de Asociaţia Angel Dog din Satu Mare este o premieră pentru România

Membrii asociaţiei şi-au propus să dreseze câinii comunitari, astfel încât patrupedele să poată fi adoptate de sătmăreni. În această activitate vor fi implicaţi şi deţinuţii de la Penitenciarul din Satu Mare. Ajutaţi de medici veterinari şi specialişti în terapia cu animalele, aceştia îi vor învăţa pe câini să se joace, să execute ordinele, dar şi să asculte de stăpâni.


Toate animalele care vor intra în acest program vor fi testate din punct de vedere psihologic şi medical. Iniţiatorii proiectului cred că aceasta va avea un impact pozitiv şi asupra deţinuţilor. „Vrem să-i ajutăm pe cei lipsiţi de libertate să participe şi la activităţi sociale cu animale, pe lângă celelalte proiecte în care sunt implicaţi. Scopul acestui program este ca oamenii să socializeze şi să participe activ la educaţia câinilor comunitari, care la rândul lor să fie daţi spre adopţie familiilor sătmărene”, spune Szabo Zoltan, iniţiatorul proiectului.

În prima fază, vor participa la acest proiect zece deţinuţi, care vor avea grijă de cinci câini timp de două luni. „Considerăm că activităţile sociale de acest gen ajută foarte mult aceşti oameni să socializeze şi să-şi dezvolte responsabilitatea faţă de cei din jur”, crede Paul Mărgineanu, şeful Serviciului de reintegrare socială din cadrul Penitenciarului Satu Mare. Primele cursuri vor începe în luna septembrie şi durează aproximativ două luni.



image
Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite