Satu Mare: De trei ori mai multe cereri pentru biletele de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1797 de sătmăreni şi-au depus cereri pentru un bilet de tratament pntru luna septembrie. Cu toate acestea, aceste bilete nu sunt disponibile, decât în număr de 526 în două serii.

Casa de Pensii din Satu Mare a înregistrat un număr de 1797 de cereri pentru cele 526 biletele de tratament disponibile în perioadele 1-19 septembrie şi 19 septembrie – 7 octombrie.
Costurile unui astfel de bilet reprezintă 50% din pensia beneficiarului unde este cazul, respectiv 50% din valoarea biletului în cazul salariaţilor, asta dacă salariul brut al persoanei este sub nivelul mediu al salariului pe economie (1836 lei pentru 2010). De asemenea, biletul se plăteşte integral de către beneficiar, dacă salariul brut pe econmie al acestuia este peste nivelul mediu al salariului brut pe economie.
Bilete gratuite se distribuie acelor persoane, care potrivit legii 19 din 2000 se încadrează în următoarele categorii: persoane cu handicap, veteranii de război, persoanele persecutate din motive politice, persoanele deportate, dar şi cele care au fost persecutate din motive politice.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite