Satu Mare: De astăzi nu mai ard beculeţele ornamentale de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Satu Mare a dat ordine pentru demontarea iluminatului ornamental din centrul oraşului. Astăzi, angajaţii firmei care a montat şi întreţinut luminile de sărbători, au acţionat pentru demontarea întregului ornament.

Timp de aproape şase săptămâni mii de beculeţe colorate au fost aprinse în jurul parcului central, în faţă la Hotel Dacia şi pe strada Horea cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Iarna aceasta, Primăria a alocat cei mai puţini bani pentru iluminatul ornamental de sărbători, respectiv suma de 150.000 de lei, aceasta fiind una din măsurile de austeritate aplicate în 2010.
În acest an nu a mai fost împodobit întreg centrul oraşului, ci doar Piaţa Libertăţii şi strada Horea. În P-ţa Libertăţii au fost montate 21 de transversale luminoase, perdele alb cald cu elemente de alb rece. Bradul care are înălţimea de 15 metri, amplasat în Parcul Libertăţii, în faţa Hotelului Dacia a fost împodobit cu 5000 de becuri, fiecare bec având 12 leduri de culori diferite, în spatele fiecărui bec fiind montată câte o steluţă care vor pute fi vizibile ca luminozitate albăstrui şi pe timpul zilei. În apropierea bradului au fost împodobite două tuia cu plase luminoase, iar pe rondoul de flori din faţa bradului au fost amplasaţi 4 reni de 1,5 m înălţime. De asemenea, pe strada Horea au fost montate zece  candelabre luminoase de câte 3/2metri şi opt comete luminoase.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite