Satu Mare: De astăzi începe curăţenia în spitale, şi la propriu, şi la figurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, noul manager al Spitalului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc, începe controalele şi analizele în spitalul judeţean. Primele obiective sunt îmbunătăţirea serviciilor medicale şi a comunicării în rândul personalului, respectiv al personalului cu pacienţii, dar şi punerea la punct a unor mici detalii, cum ar fi igiena şi curăţenia în clădirile spitalului.

Proaspăt instalat în funcţie, managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc, alături de conducerea Consiliului Judeţean şi de directorul medical Dr. Cristian Rusu, a comunicat astăzi oficial intenţiile sale în materie de management al spitalului, respectiv planul său managerial.
Vrea curăţenie din toate punctele de vedere
Adrian Marc spune că primele schimbări pe care vrea să le facă sunt cele care nu necesită neaparat bani, ci mai degrabă o bună organizare. Aşa este, de pildă, comunicarea în rândul personalului şi, ce e mai improtant, comunicarea personalului sanitar cu pacienţii, beneficiarii serviciilor şi contribuabilii la bugetul de stat.
„Există o problemă la nivel comunicaţional între personal şi pacienţi, ceea ce doresc să o rezolv cât de repede posibil. Aş vrea ca pacienţii, care nu ajung de bunăvoie la spital, să fie trataţi aşa cum se cuvine, deoarece aceştia sunt contribuabili la bugetul sistemului. Pentru asta am de gând să stau mai mult între oameni, şi nu în birou, pentru a vedea care sunt nevoile oamenilor, ca mai apoi să pot elabora o strategie de îmbunătăţire a comunicării”, spune Adrian Marc.
Pe de altă parte, o altă problemă ce se poate rezolva fără mari investiţii este curăţenia şi igiena din saloane, de pe hol şi mai ales din cabinete. Marc crede că aceste, dar şi alte astfel de probleme organizatorice ce au fost neglijate, se pot pune la punct fără sume exorbitante, din contră, multe dintre ele nu necesită decât conceperea unor reguli şi respectarea acestora.
„Există mult mai multe probleme ce aş vrea să le rezolvăm, dar sunt conştient şi de faptul că ele nu se pot rezolva într-o singură zi, şi nici în două, însă cu un plan managerial şi muncă în echipă, toate se pot pune la punct. Ca prim pas, în cursul acestei săptămâni voi face o radiografie completă a situaţiei din toate punctele de vedere. Vreau să văd unde lucrăm cu lipsă de personal şi unde avem oameni peste schemă, ce aparaturi ne lipsesc din dotare şi aşa mai departe”, mai spune noul director al spitalului.
Experienţă în conducere şi încredere câştigată
Preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliululi Judeţean, Csehi Arpad, Adrian Ştef şi Mircea Govor, cred că Adrian Marc este potrivit pentru funcţia de manager, iar asta datorită experienţei sale profesionale de 7 ani, timp în care s-a aflat la conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi a creditului pe care acesta şi l-a câştigat în acest interval de timp.
„Vrem ca sistemul sanitar sătmărean să devină unul primitor, dotat şi curat, şi ca pacienţii să nu fie nevoiţi să apeleze la serviciile de laborator şi de medicaţie din exterior, ci să avem puse la punct laboratorul de analize din spital, respectiv să avem o proprie farmacie”, spune vicepreşedintele CJ Mircea Govor.
Preşedintele CJ, Csehi Arpad este mulţumit în primul rând de faptul că într-un sfârşit s-a normalizat interimatul conducerii spitalului şi că directorii nu mai sunt schimbaţi de la un an la altul sau din 6 în 6 luni. „Era timpul să se stabilească odată un director care să aibă posibilitatea şi timpul necesar de a demonstra capacităţile de care dispune şi să aibă suficient timp să-şi implementeze planul managerial”, spune Csehi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite