Satu Mare: Dantură în rate şi fără comision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza clientelei reduse de criză, unii stomatologi practică sistemul de rate pentru lucrările pe care le execută. Stomatologii suportă chiar şi costurile bancare, astfel că, la finalul perioadei de rambursare, clienţii pot zâmbi liniştiţi, pentru că medicii le achită şi comisioanele.



Numărul din ce în ce mai redus de sătmăreni care trec pragul cabinetelor stomatologice, din cauza dificultăţilor financiare, i-a determinat pe unii medici să practice un sistem prin care clienţii lor pot achita în rate şi fără dobândă sau comisioane, lucrările dentare de care au nevoie. „Am început să practicăm acest sistem pentru a veni în sprijinul sătmărenilor care nu îşi permit să achite dintr-o singură plată costurile unor lucrări. Vorbim de lucrări care depăşesc posibilităţile financiare ale pacienţilor, şi desigur nu despre simple extracţii sau plombări“, spune medicul Ösz Titus din Satu Mare. Clienţii cabinetelor stomatologice care apelează la sistemul de plată în rate a lucrărilor dentare nu plătesc comision. „Noi suportăm comisionul, acesta este de circa 8 % pentru rate de până la 12 luni“, mai spune Ösz Titus. „Începem cu un deviz prin care aproximăm valoarea lucrării, iar clientul trebuie să completeze un formular în cadrul unei instituţii bancare cu care colaborăm, unde, cu fluturaşul de salariu, primeşte un card care va avea limita de trei salarii“, spune medicul stomatolog Csik Gabor.

Condiţii pentru a „cumpăra“ dantură în rate

Medicii mai spun că rău-platnici nu pot beneficia de sistem. „Desigur, pot apela la acest sistem cei care nu au probleme cu alte credite, respectiv nu figurează ca rău-platnici la Biroul de Credit, şi cei care nu şi-au depăşit gradul de îndatorare prin alte credite“, mai spune stomatologul Csik Gabor.Ratele se stabilesc de comun acord, iar cabinetele care au apelat la acest sistem s-au echipat şi cu sistemul de plată cu cardul. „În momentul în care a primit cardul cu suma necesară, noi trecem cardul prin sistemul POS în care programăm în câte rate se rambursează băncii această sumă“, mai spune Csik Gabor. Sistemul este unul din care atât medicii, cât şi pacienţii lor au de câştigat. „În momentul în care s-a stabilit suma de achitat şi numărul ratelor, banii ne sunt transferaţi în cont, însă din aceştia se scade comisionul pe care îl suportăm noi, un comision negociat cu banca. Clientul are astfel de rambursat băncii doar o rată lunară fixă, fără dobânzi sau comisioane“, mai spune medicul Ösz Titus.
Alţi medici care nu practică sistemul spun că oricum se negociază cu clienţii anumite eşalonări ale sumelor de achitat, însă doar până la finalizarea lucrărilor dentare. „Eu nu practic încă acest sistem de rate. În cazul unor lucrări protetice mai costisitoare se negociază oricum cu clienţii mai multe plăţi, până la finalizarea intervenţiei“, medicul Raul Haprian.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite