Satu Mare: „Dans caritabil“ pentru orfani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Peste 30 de tineri vor dansa, în galeria hipermarketului Real, pentru orfanii de la un centru de plasament. Dansatorii şcolii Backstage Dance School din Satu Mare încep mâine maratonul de dans flash mob, organizat în scop caritabil pentru copiii Centrului de Plasament „Diana“.

Dansatorii, majoritatea elevi şi studenţi, se vor aduna în zilele de 4, 11, 18 şi 30 decembrie în galeria hipermarketului Real, unde vor dansa, de fiecare dată, timp de o oră fără întrerupere. Prin această iniţiativă, membrii Backstage Dance School sprijină 26 de copii orfani de la Centrul de Plasament „Diana“ din Satu Mare.
Patru flash mob-uri într-o lună
„Iniţial, am vrut să organizăm un astfel de eveniment de Moş Nicolae, însă discutând cu directorul unităţii, ne-am dat seama că cel mai bine ar fi să punem la punct o serie de spectacole, prin care să facem un bine, în perioada sărbătorilor, celor nevoiaşi. Aşa a venit ideea de a strânge jucării şi dulciuri copiilor de la un centru de plasament“, spune organizatorul spectacolelor, Erika Lukacs.
Cei aproximativ 30 de dansatori amatori vor oferi publicului nu mai puţin de patru spectacole, dansând de fiecare dată 50 – 60 de minute fără oprire, timp în care vor aborda diferite stiluri de dans.
„Am pregătit o coregrafie specială, în care vom combina elemente de poppin, tango, swing şi bachata. Cele patru spectacole vor avea coregrafii total diferite“, mai spune Erika Lukacs, care este şi coregraful trupei.
Premieră: flashmob caritabil
Tinerii dansatori se pregătesc de mai bine de două săptămâni pentru acest eveniment, iar unii dintre ei se află la primul spectacol organizat în scop caritabil.
„Abia aştept evenimentul. Ne pregătim de două săptămâni intens pentru aceste spectacole. Este pentru prima oară când voi dansa în scop caritabil, însă sper că nu şi ultima“, spune Robert Stoica, unul dintre dansatori.
„Mi se pare un gest frumos, care sper să nu fie singurul de acest fel. Aş vrea ca, pe viitor, să mai am ocazia să dansez în scopuri caritabile, în special pentru copii“, spune Roxana Bojani, membru Backstage Dance School.
Spectacolele vor avea loc în 4, 11, 18 şi 30 decembrie, urmând ca în aceeaşi perioadă să se desfăşoare şi strângerea donaţiilor.
„În perioada 4 – 30 decembrie, vor fi amplasate în galeria Real două coşuri pentru donaţii, unul pentru dulciuri şi altul pentru jucării. La sfârşitul campaniei, tot ce s-a strâns va ajunge la Centrul de Plasament Diana din Satu Mare“, adaugă organizatorul. Dansatorii vor duce personal cadourile celor mici, la centrul de plasament, unde vor susţine cel de-al cincilea spectacol.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite