Satu Mare: Curse spre destinaţii europene de pe aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din vara anului viitor, sătmărenii vor putea zbura direct spre destinaţii din Germania, Spania sau Italia. Pentru a întruni condiţiile necesare gestionării curselor internaţionale, Aeroportul Satu Mare a primit o finanţare de un milion de lei pentru dotarea cu alimentator.

Aeroportul Satu Mare va deveni de anul viitor una dintre porţile de plecare către destinaţii europene. Astfel, sătmărenii vor putea zbura direct spre destinaţii din Germania, Spania sau Italia.

O delegatie a Aeroportului Satu Mare a participat în urmă cu o săptămână la Conferinţa de transport aerian „Routes – Europe“, care a avut loc la Cagliari, în Italia. Din delegaţie au făcut parte vicepreşedintele Consiliului Judetean, Adrian Ştef, şi directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete. Aceste convenţii se organizează anual şi sunt de fapt întâlniri între reprezentanţii aeroporturilor şi cei ai operatorilor aerieni. „Avem deschise discuţii cu operatori de zbor precum WizzAir, GermanWings, Meridiana Fly, Ryainar, Niki Lufhart GMBH sau Easy Jet şi, bineînţeles, cu Tarom, care este de altfel prima noastră opţiune. În schimb, Lufthansa a prezentat un interes ridicat pentru aeroportul sătmărean. Le-am sugerat operatorilor variantele şi le-am prezentat cifrele care demonstrează că Satu Mare are potenţial. Tehnic vorbind, din vara anului viitor sunt posibile aceste noi curse, dar rămâne să perfectăm anumite lucruri cu operatorii”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. În acest moment, pe aeroportul sătmărean există săptămânal opt curse cu destinaţia Bucureşti.

Aeroportul primeşte alimentator
Aeroportul Satu Mare este deschis şi în present traficului internaţional. În cadrul aeroportului există vamă, singura facilitate care lipseşte era alimentatorul de aeronave. „Pentru a fi eligibili, trebuie să avem fără doar şi poate alimentator pe aeroport. Au fost alocaţi 1.000.000 de lei de la buget pentru achiziţionare, iar procedura este în curs”, mai spune Ştef. Alimentatorul va ajunge pe aeroport până cel târziu în luna august a acestui an.

Cifre: 1 milion de lei au fost alocaţi pentru dotarea Aeroportului Satu Mare cu alimentator.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite