Satu Mare: Curs intensiv pentru agenţi de curăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

34 de persoane de etnie romă din județul Satu Mare au urmat cursurile de agenți de dezinfecție, dezinsecție și deratizare în cadrul proiectului „Împreună pentru o societate mai bună”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Cele 34 de persoane vor putea munci ca persoane fizice autorizate după ce săptămâna viitoare vor susține un examen în urma căruia vor primi diplome de calificare. Aceștia își vor putea oferi serviciile atât persoanelor fizice și juridice cât și autorităților locale pe bază de contract dar vor putea participa și la licitațiile publice care se vor organiza în acest domeniu.

Trei luni de școlarizare
Cursurile de specializare s-au desfăşurat în perioada decembrie 2010-februarie 2011 la centrul de educație ecologică din Grădina Romei. În total au participat la 360 de de ore teorie și practică.
Diplomele pe care le vor primi sunt recunoscute de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Expertul regional în economie socială, Claudia Iov, a precizat că grupul țintă al acestui proiect este constituit din 2.000 de personae ce aparțin categoriilor vulnerabile dintre care 1.000 de etnie rromă, 800 de persoane care trăiesc din venitul minim garantat şi 200 de persoane cu dizabilităţi.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite