Satu Mare: Crasna la cota de pericol la Domăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râul Crasna a luat proporţii
Râul Crasna a luat proporţii

Râul Crasna este la cota de pericol, de 550 de centimetri, la Domăneşti. Cotă de pericol pe râul Crasna, la Domăneşti. Cota râului a ajuns la 550 de centimetri. Până acum nu s-au impus măsuri speciale, hidrologii susţin că doar la cota de 650 de centimetri pot fi unele probleme.

 „Cota de pericol intră în vigoare la 549 de centimetri, mai jos de această valoare fiind a treia fază de atenţie. Duminică dimineaţă s-au înregistrat 550 de centimetri, în uşoară scădere, faţă de ziua de ieri, când s-a ajuns la 560 de centimetri“, spune Valer Marc, reprezentant al Serviciului de Gospodărire a Apelor Satu Mare. Acesta mai spune că în prezent nu există pericol de deversare. „Doar la cota de 650 de centimetri pot fi unele probleme, posibile deversări. Chiar şi aşa, cota înregistrată în prezent pe Crasna la Domăneşti este de două ori mai mare faţă de normal, când se înregistrează o cotă de 240-250 de centimetri“, mai spune Valer Marc.

Conform datelor Institutul National de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor , codul portocaliu de inundaţii pe râul Crasna în judeţul Satu Mare se menţine până duminică după-amiază, 5 decembrie, alături de codul galben de inundaţii din nord-vestul, centrul şi sudul ţării.

„Nu s-au impus măsuri speciale, noi monitorizăm permanent zona, indiferent de cote, şi raportăm permanent comitetelor locale şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, acestea fiind pregîătite pentru a intervenii dacă este necesar“, spune Adrian Maşca, reprezentant  al Serviciului de Gospodărire a Apelor Satu Mare.

Râul Crasna
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite